Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znatna materijalna šteta

Čak četiri naleta na divljač u danu u jednoj županiji: Policija upozorava vozače na ključne stvari

Divljač na cesti
Divljač na cesti Foto: Getty Images
Istarska policija tijekom srijede je evidentirala četiri naleta vozila na divljač. Iz policije upozoravaju vozače na oprez, posebno u jutarnjim i noćnim satima.

Na području Istre tijekom srijede su evidentirana četiri naleta vozila na divljač. U tim naletima nije bilo ozlijeđenih, no na automobilima je nastala znatna materijalna šteta.

Prvi slučaj zabilježen je oko 13:20 na području Karojbe u naselju Rakotule. 45-godišnjak je automobilom Mercedes zagrebačke registracijske oznake udario u srnu, koja se nakon udara udaljila.

Potom je oko 21:50 na kolniku ceste D200 Kaldanije 69-godišnjak automobilom BMW pulske registracijske oznake udario u divlju svinju, koja se nakon udara udaljila.

Iste večeri oko 22 sata na području Lupoglava 40-godišnjakinja je automobilom Peugeot pulske registracijske oznake udarila u srnu, koja je na mjestu događaja uginula. Brigu o pronađenoj uginuloj divljači preuzelo je nadležno lovačko društvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija životinje preminule U ovoj županiji upozoravaju vozače na nalete divljači

Zadnji slučaj zabilježen je oko 23:40 na području Poreča, gdje je 48-godišnjak automobilom BMW pulske registracijske oznake naletio na srnu, koja se nakon udara udaljila.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji, Policijska uprava istarska poziva vozače na oprez na cestama izvan naselja zbog neočekivane pojave divljači. Posebice to vrijedi na dionicama ceste na kojima su postavljeni znakovi koji upozoravaju na divljač.

Pročitajte i ovo Srne u Osijeku - 2 Tjerat će ih hajkom Zapadni dio Osijeka nastanili nesvakidašnji gosti: Lovci upozoravaju na opasnost, građani oduševljeni - "Uživam gledajući ih svaki dan"

"Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja", poručili su iz policije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene