Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U četvrtak presuda Nevenki Tuđman

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje Nevenki Tuđman, optuženoj da je svom bivšem poslovnom partneru Igoru Kneževiću namjestila posao u Ministarstvu znanosti te za uzvrat od njega godinama primala provizije završeno je danas.

Presuda će biti objavljena u četvrtak.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Slika nije dostupna Nevenka Tuđman opet na sudu

Kćer prvog hrvatskog predsjednika Nevenka Tuđman u završnoj je riječi na Županijskom sudu u Zagrebu optužila Kneževića da je tijekom postupka lagao i stalno mijenjao iskaze, a da ga USKOK štiti. Ustvrdila je da je optužnica protiv nje politički montirana te da je sve u funkciji diskreditiranja njezina oca i "detuđmanizacije" započete 2000.

Nevenku Tuđman USKOK tereti za protuzakonito posredovanje jer je navodno iskoristila svoj društveni položaj i ugledom Kneževiću 1996. namjestila posao u Ministarstvu znanosti. Knežević je potom, prema optužnici, s Ministarstvom sklopio ugovor o ugradnji telefonskih centrala na fakultete i za uzvrat optuženoj gotovo četiri godine plaćao proviziju.

U USKOK-u tvrde da je Nevenka Tuđman nezakonito dobila 980.000 kuna provizije, pa je sudu predloženo da joj se taj novac oduzme.

Branitelj optužene Ante Vukorepa ustvrdio je da njegovoj branjenici kroz sedam godina sudskog postupka nije dokazano nikakvo kazneno djelo, ali joj je, kako kaže, opterećeno zdravlje, život i ugled.

Predsjednik sudskog vijeća Vladimir Pavleković objavu presude zakazao je za četvrtak u 13 sati.

Ponovljeno suđenje Nevenki Tuđman počelo je sredinom prosinca prošle godine, nakon što je Vrhovni sud ukinuo prvostupanjsku oslobađajuću presudu. Novi se postupak odnosi samo na jednu od nekadašnje četiri točke USKOK-ove optužnice.

Na prvom suđenju Knežević je priznao krivnju, zbog čega je uvjetno osuđen na dvije godine. Na ponovljenom se suđenju stoga pojavio samo kao svjedok i ponovio svoje ranije optužbe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene