Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pogledajte video

Policija otkrila gdje je bio skriven kokain kojeg su pronašli avionu u Zagrebu

Kokain pronađen u privatnom zrakoplovu (Foto: screenshot/MUP/YouTube)
Kokain pronađen u privatnom zrakoplovu (Foto: screenshot/MUP/YouTube) Foto: screenshot/MUP/YouTube
U sklopu krim istrage "Nexus" policajci su u Zračnoj luci Zagreb u utorak uhitili Amerikanca i Nigerijca koji su 1190 g kokaina trebali zamijeniti za veću količinu oružja i streljiva

U Međunarodnoj zračnoj luci "Franjo Tuđman" u Zagrebu u utorak 30. listopada policija je u sklopu akcije pod nazivom ''Nexus'' uhitila 56-godišnjeg Amerikanca i 55-godišnjeg Nigerijca.

Pročitajte i ovo Sulejman Kadribašić Korisnik Doma za starije "Svugdje su bili plakati, da ga nitko nije sreo...": Obitelj nakon tri mjeseca i dalje traži Sulejmana Kadribašića Zastoj tramvaja, ilustracija Objavio ZET Pripremite se na kaos u prometu: Velik dio grada u četvrtak ostaje bez tramvaja

Oni su u Zračnu luku Zagreb pristigli zrakoplovom u vlasništvu 56-godišnjeg Amerikanca, koji je ujedno i upravljao zrakoplovom, dok mu je 55-godišnji Nigerijac bio kopilot.

Policajci su temeljem naloga pretražili zrakoplov te u repu prtljažnog prostora pronašli paket s više od kilograma kokaina visoke kakvoće, točnije 1,190 g kokaina.

Sumnja se da su spomenutu dvojicu muškaraca organizatori povezali u zločinačko udruženje, kako bi po njihovim uputama, kokain koji su nabavili na području Afrike, iz afričke države Mali dopremili u Zagreb, a gdje je trebao biti zamijenjen za veću količina vatrenog oružja i streljiva.

Po dovšetku kriminalističkog istraživanja protiv dvojice muškaraca podnijeta je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja u svezi s neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama. 

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda u srijedu navečer Amerikancu i Nigerijcu odredio je istražni zatvor. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene