Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Naletjeli na kamion

Tragedija: Poginuli roditelji i djeca u dobi od 1 i 5 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otac, majka i dvoje djece poginuli su u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jutros na autocesti A3 nedaleko od Slavonskog Broda.

Pročitajte i ovo Na autocesti Zagreb - Beograd zbog snijega i vjetra došlo do sudara - 2 Hitne službe na terenu FOTO Niz sudara na autocesti između Beograda i Zagreba: Snijeg zatrpao kolnik, kamion se okrenuo za 180 stupnjeva Ilustracija Vozio gotovo 200 Pijan i bez vozačke divljao autocestom

Nakon dovršenog očevida stravične prometne nesreće, koja se dogodila oko 7 sati i u kojoj je terensko vozilo marke Seat Alhambra pri punoj brzini podletjelo pod zaustavljeni kamion srbijanskih registarskih oznaka, policija je objavila kako je u nesreći stradala čitava makedonska obitelj - otac, majka i dvoje maloljetne djece. Poginuli u nesreći su 30-godišnji T.G., 25-godišnja T.R. te njihova djeca u dobi od pet i jedne godine, izvijestila je PU brodsko-posavska.

>> Sletjeli s autoceste: Četvero poginulih, petero ozlijeđenih

'Što je uzrok nesreće utvrditi će istraga. Vozač terenca je iz središnje trake prešao na zaustavni trak', rekao je istražni sudac Stjepan Franić nakon obavljenog očevida. Dodao je da je vozač kamiona izjavio kako se zaustavio jer mu se učinilo da mu 'teret u prikolici šeta'. Vozač još nije uspio izaći iz kamiona kada je došlo do žestokog udara. Terenac u koje se nalazila makedonska obitelj od siline udara zabio se pod prikolicu srbijanskog kamiona, napomenuo je istražni sudac Franić. Vozač tegljača čuo je lupanje tereta u prikolici. Kako je ispričao policiji, to je razlog njegova stajanja na zaustavnom traku.

Pri izbjegavanju ove teške prometne nesreće naglo su morala kočiti vozila koja su se autocestom kretala u istom smjeru, te je došlo do još jedne prometne nesreće, ali bez stradalih i s manjom materijalnom štetom, doznaje se u policiji. Tijekom očevida promet na ovoj dionici autoceste Zagreb-Lipovac odvijao se jednim prometnim trakom. Pretpostavlja se da je uzrok i ove nesreće umor vozača. Najčešći je to razlog stradavanja istočnoeuropskih državljana na hrvatskim cestama, točnije na polovici njihova puta prema Zapadnoj Europi.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene