Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan teže ozlijeđen

Bahata vožnja: Zabili se gumenjakom u Jadrolinijin trajekt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladići su od polazišne luke trajekta u Makarskoj svojim gumenjakom pratili i ometali plovidbu 'Pelješanke' da bi se na kraju zabili u nju.

Dvojica mladića u dobi od 18 i 25 godina ozlijeđeni su sinoć na Braču nakon što su gliserom udarili u trajekt.

Pročitajte i ovo Primopredaja broda Dalmacija u danskom Hirtshalsu - 4 Ovog ljeta u prometu FOTO Jadrolinija preuzela Dalmaciju: Pogledajte norveški trajekt koji će ploviti Jadranom i što sve nudi Plamen na trajektu u Biogradu Drama u Dalmaciji Otkriveno zašto se zapalio trajekt u Biogradu: Vatrogasci su se satima borili s vatrom

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture izvijestilo je kako je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru zaprimila 13. rujna u 21 sat dojavu od Županijskog dojavnog centra 112 Split da su ozlijeđene dvije osobe u sudaru između trajekta naziva 'Pelješčanka' i jedne brodice ispred Sumartina na Braču.

Očevidom je utvrđeno da je u sudaru sudjelovala gumena brodica bez registracijske oznake sa dva člana posade, L.B. (rođen 1996. godine) i M.L. (rođen 1989. godine), obojica hrvatski državljani, koji su od polazišne luke u Makarskoj pratili i ometali Jadrolinijin trajekt naziva 'Pelješanka' u plovidbi prema pristaništu u Sumartinu, da bi nedaleko pristaništa gumena brodica udarila u pramac trajekta, pri čemu su oba člana posade gumenjaka zadobili tjelesne ozljede.

FOTO Koprivnica: Spasili se i u posljednji trenutak iskočili iz auta

Posada Jadrolinijinog trajekta nakon sudara poduzela je sve potrebne radnje kako bi pomogli brodolomcima, ali se u blizini našao lokalni ribar koji je gumenu brodicu uzeo u tegalj do sumartinskog pristaništa gdje su ozlijeđene preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći, koji su utvrdili da je jedna osoba teže ozlijeđena, stoga je organiziran medicinski helikopterski transport u KBC Split.

Središnjica je po okončanju akcije o događaju obavijestila OKC MUP Splitsko – dalmatinske županije čiji službenici dalje provode istražne radnje vezano uz ovu pomorsku nesreću.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene