Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Teška prometna nesreća na Istarskom ipsilonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U teškoj prometnoj nesreći na Istarskom ipsilonu, kod skretanja za Rovinj, poginuo je N.D.(25) iz Savičente dok su njegova suvozačica, 23-godišnja supruga L.D. i vozač kamiona 26-godišnji V.S. iz okolice Pićna s lakšim tjelesnim ozljedama prevezeni u pulsku Opću bolnicu.

Nesreća se dogodila kada je 26-godišnji V.S. iz okolice Pićna upravljajući teretnim automobilom 'peugeot partner', pulskih registarskih oznaka kolnikom ceste B-8 Istarskog Y dolaskom na raskrižje sa državnom cestom D 303 i županijskom cestom br. 5077 započeo skretati ulijevo, ušao u raskrižje i pritom oduzeo prednost prolaska motociklu 'kawasaki ninja', pulske registracije kojim je upravljao 25-godišnji N.D. iz Svetvinčenta. On se kretao kolnikom državne ceste (iz pravca Rovinja-Kanfanara), a u sredini raskrižja došlo je do udara prednjeg dijela motocikla u prednju lijevu stranu teretnog automobila.  

Pročitajte i ovo Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Građani spasili dijete Kaštela zavijena u crno, motociklisti i mlada vozačica smrtno stradali: "Ovo je prometni terorizam, kazna bi trebala biti izravni zatvor" Slika nije dostupna TRAGEDIJA U ISTRI Stravična prometna nesreća na Istarskom ipsilonu: U silovitom frontalnom sudaru poginula jedna osoba, a dvije su teško ozlijeđene

Od siline udara vozač motocikla je odbačen s motocikla i glavom udario u gornji desni dio teretnog automobila nakon čega je preletio i pao na kolnik, a putnica na motociklu, njegova supruga 23-godišnja L.D iz Svetvinčenta je preletjela preko teretnog automobila i pala na kolnik. 

Vozač motocikla je preminuo na mjestu nesreće, dok su putnica na motociklu i vozač teretnog automobila prevezeni u pulsku Opću bolnicu gdje su im konstatirane lakše tjelesne ozljede. Putnica je zadržana na promatranju u bolnici dok je vozač teretnog automobila pušten kući nakon pružene medicinske pomoći. 

Na mjestu događaja je očevid je izvršila Istražna sutkinja Sena Midžić Putigna koja je naložila obdukciju nad tijelom preminulog koje je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Pula i vještačenje teretnog automobila i motocikla. Protiv vozača teretnog automobila slijedi podnošenje kaznene prijave zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Sudionici događaja nisu bili pod utjecajem alkohola.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene