Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROMET SATIMA BIO U PREKIDU

Za dlaku izbjegnuta katastrofa: Cisterna koja se na autocesti Rijeka - Zagreb zabila u šleper prevozila je zapaljivi plin

Stravičan prizor na mjestu nesreće (Foto: HAC-ONC)
Stravičan prizor na mjestu nesreće (Foto: HAC-ONC) HAC-ONC
Aktualno Galerija +0 Stravičan prizor na mjestu nesreće (Foto: HAC-ONC) Galerija 1/1 >>
Mirjana Kulaš, glasnogovornica PU primorsko-goranske, za Dnevnik.hr kazala je kako su u nesreći sudjelovala dva teretna vozila - cisterna i šleper.

Između čvorova Delnica i Ravna Gora, u smjeru Zagreba, dogodila se prometna nesreća. Nekoliko se sati nije moglo prometovati autocestom ni u jednom smjeru te su vozila bila preusmjeravana na staru cestu kroz Gorski kotar. Kako javlja reporter Nove TV Marko Balen, nesreća je okarakterizirana kao teška.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Prometna nesreća u Italiji 11 prometnih nesreća VIDEO Pakao na talijanskoj autocesti: U nesreći poginuli muž i žena, 50 ljudi ozlijeđeno, gorjela tri automobila

Mirjana Kulaš, glasnogovornica PU primorsko-goranske, za Dnevnik.hr kazala je kako su u nesreći sudjelovala dva teretna vozila te da je od 10 sati odmah obustavljen promet prema Zagrebu.

U nesreći je ozlijeđena jedna osoba, koja je prevezena u KBC Rijeka, na Sušak. Težina ozljeda još nije poznata, no osoba je u bolnicu prevezena pri svijesti, doznajemo iz policije. Očevid je u tijeku, a po njegovu okončanju s prometnice će biti uklonjena i vozila koja su sudjelovala u nesreći - cisterna i šleper.

"Sad sam se čuo s njima (djelatnicima HAC-ONC-a, op.a.), kažu da je u jednom trenutku bilo panike, jer je cisterna koja se zabila u šleper prevozila plin propan-butan... Katastrofa je izbjegnuta za dlaku, jer oplata cisterne srećom nije popustila. Iz cisterne curi gorivo, no to je u cijeloj priči doista najmanja šteta i cestari će to ubrzo riješiti", kazao je Marko Balen.

Milan Ročak, zapovjednik Vatrogasne postrojbe HAC ONC-a, potvrdio je kako nema opasnosti od curenja plina jer je spremnik neoštećen, a vatrogasci sada na terenu osiguravaju mjesto nesreće. Očekuje se da će autocesta uskoro biti prohodna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene