Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PETORO POGINULIH

Strašna nesreća kod Bjelovara: Smrtno je stradala obitelj iz Slatine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je utvrdila da je tešku prometnu nesreću na bjelovarskoj obilaznici, u kojoj je poginulo pet osoba, skrivio vozač Mercedesa. Njegov identitet, kao i identitet poginule putnice iz Mercedesa, policija još utvrđuje.

Do teške prometne nesreće, koja se u utorak oko 17:20 dogodila na sjevernoj bjelovarskoj obilaznici i koja je odnijela pet života, dok su dvije osobe teško ozlijeđene, došlo je nakon što je vozač Mercedesa prešao u lijevu traku i direktno se sudario s Golfom koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

Policija još utvrđuje i identitet druge poginule osobe iz Mercedesa, a očekuju da će identitet poginulih vozača i suputnice biti poznat tijekom dana, nakon što se provede obdukcija.

U priopćenju bjelovarsko-bilogorske policije kaže se da je do nesreće došlo tako što je "za sada nepoznati vozač osobnog automobila marke Mercedes (KT), krećući se u smjeru Predavca, iz zasad neutvrđenog razloga, prešao sa vozilom u lijevo na suprotni količnički trak te je tom prilikom došlo do direktnog sudara sa prednjim krajem osobnog automobila VW Golfa (SL) koji se kretao iz suprotnog smjera".

Od ozljeda su na mjestu događaja poginuli vozač i putnica Mercedesa, dok su Josipa D. i Martina D., 26-godišnje putnice s prebivalištem u Predavcu, zadobile teške tjelesne ozljede i prevezene su na liječenje u Opću bolnicu Bjelovar.

"U osobnom automobili VW Golf, na mjestu događaja smrtno je stradala obitelj iz Slatine, 66-godišnji vozač Stjepan T. te putnice iz vozila, njegova 64-godišnja supruga Marijana T. i 31-godišnja kćer Slavica T..

"Ozlijeđene djevojke osjećaju se bolje"

Zamjenica općinske državne odvjetnice iz Bjelovara, koja je rukovodila očevidom, naložila je za danas obdukciju tijela smrtno stradalih, izuzimanje krvi i urina radi analize na alkohol, a tom prilikom će se obaviti i identifikacija za sada nepoznatog vozača i putnice iz Mercedesa", kaže se u priopćenju.

Teško ozlijeđene djevojke kirurški su obrađene u bjelovarskoj Općoj bolnici i osjećaju se bolje te unatoč teškim ozljedama glave, kontaktiraju s okolinom. 

"Jednoj je djevojci teško ozlijeđena glava, a drugoj glava i oba oka. Nakon kirurške obrade prebačene su na Odjel intenzivne njege", potvrdio je u srijedu ujutro novinarima dežurni kirurg bjelovarske bolnice Mladen Kovačić

U prva tri mjeseca u prometu poginulo 49 osoba

U prometnim nesrećama ove godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske poginulo je ukupno osam osoba u četiri prometne nesreće, dok su u cijeloj prošloj 2016. godini poginule četiri osobe u isto toliko prometnih nesreća.

U 2016. godini, na području cijele Hrvatske je u prometnim nesrećama poginulo 307 osoba, što je najmanje u posljednjih 60 godina, koliko se sustavno prati stanje sigurnosti cestovnog prometa. 

Tijekom prva tri mjeseca ove godine u Hrvatskoj je u prometnim nesrećama poginulo 49 osoba, što je 11 poginulih manje nego 2016. godine u istom razdoblju, a broj ozlijeđenih je manji za 323, odnosno 12,2 posto. 

Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska u narednom razdoblju poduzimat će niz mjera i aktivnosti s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja u njima, odnosno održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, poručuju iz policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene