Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Petorica u bijegu

Švercali ljude: Sedam uhićenih, među njima i policajci, uzimali 3.400 eura 'po glavi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam osoba uhićeno je, a za njih pet još se traga zbog sumnje da su u dvanaest navrata ilegalno prevozili ljude iz Srbije i Kosova preko hrvatske granice, a zatim i u druge zemlje EU.

Operativna akcija PNUSKOKA, PU vukovarsko-srijemske i PU istarske, kodnog imena 'Passage', rezultirala je donošenjem rješenja o provođenju istrage protiv devetorice hrvatskih državljana, trojice državljana Srbije i jednog državljanina Kosova zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj u sastavu zločinačkog udruženja, primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti te protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura" Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Uhićeno je šest hrvatskih državljana i dva državljana Srbije među kojima su i dva policajca PU vukovarsko-srijemske koji su radili na graničnom prijelazu Bajakovo. Za pet osoba, dva hrvatska državljana i tri srpska, još se traga.

Dvojica policajaca švercali cigarete iz BiH

Ova zločinačka organizacija osumnjičena je da je ilegalno prevozila osobe s Kosova i iz Srbije preko zelene granice i graničnog prijelaza Bajakovo u Hrvatskom te zatim dalje u Sloveniju i druge zemlje Europske unije.

Prevozili su ih u 12 navrata osobnim vozilima rent-a-cara, a za svoje usluge su po osobi uzimali najmanje 3400 eura. Dva osumnjičena policajca uzimala su po 200 eura. isplata se vršila tako da se dio podmirivao prije kretanja, a ostatak naknadno Western Unionom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene