Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svećenik odbio pokopati dječaka kojeg je usmrtio automat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sprovodu malom Ivanu, koji je poginuo igrajući se s braćom, nije bilo svećenika jer dječak nije bio kršten. Roditelji dječaka su ogorčeni.

Istarska policija još utvrđuje okolnosti nesreće u kojoj je Ivan Grubiša (6) iz Pule izgubio život. 

Pročitajte i ovo Marinko Golek Marinko Golek Tragično preminuo mladi svećenik, imao je samo 32 godine Ilustracija Skandal u Španjolskoj Svećenik optužen da je s dečkom prodavao Viagru: Ponuđeno mu je psihološko i duhovno vodstvo

Podsjećamo, tragedija se dogodila prošlog četvrtka oko 16 sati u bivšoj vojarni Karlo Rojc dok je Ivan pokušao iz automata za slastice i sokove dohvatiti čokoladicu.

Njegova su braća, Dragan (9) i Marko (8), za to vrijeme aparat gurala te je on pao na Ivana, koji je zbog rasprsnuća jetre i unutarnjeg krvarenja umro sat vremena nakon što je prebačen u pulsku bolnicu. 

Ivanova je obitelj, međutim, ogorčena na svećenika crkve sv. Josipa u Puli, koji nije htio ispratiti Ivana na posljednji počinak jer nije bio kršten. 

Žao nam je zbog ove nesreće, ali Crkva slijedi svoj zakon kanonskog prava, koji ne daje mogućnost sprovoda onima koji nisu kršteni, osim ako nije riječ o katekumenima ili kada se to odnosi na novorođeno dijete koje su roditelji imali namjeru krstiti kazao nam je kancelar Porečko-pulske biskupije Ilija Jakovljević. 

Sestra samohrane majke Anđelka Mlač negoduje i zato što su Dragan i Marko, nakon nesreće, nekoliko sati ispitivani u policiji bez nazočnosti roditelja. 

Glasnogovornik Policijske uprave istarske Robert Pavleković to poriče te kaže da su djeca ispitivana u nazočnosti roditelja. 

Majka Ankica Solunac oporavlja se od šoka i subotnjeg pogreba, nakon kojega je morala na infuziju. 

Troškove pogreba platit će grad Pula, a za daljnju pomoć Ankica je upućena na gradski Odjel za socijalnu skrb i zdravstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene