Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbijena žalba

Sud odlučio: Šestorka iz Podravke ostaje u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu, odbilo je žalbe šestorke iz Podravke, u kojoj su tražili puštanje iz pritvora.

Vijeće je prihvatilo argumente suca da u konkretnom slučaju postoji opasnost od ometanja istrage utjecajem na svjedoke i sprječavanjem utvrđivanja tijeka novčanih sredstava. Također, postoji i realna i predvidiva opasnost da bi osumnjičenici boravkom na slobodi mogli nastaviti sa činjenjem istih ili istovrsnih kaznenih djela, a koja opasnost se nalazi u činjenici da su osumnjičenici, uz manje izmjene, ostali na svojim položajima i funkcijama te iz činjenice da su i nakon početka policijske obrade nastavili s protupravnim aktivnostima, što se može zaključiti iz dokumentacije u spisu, stoji u priopćenju na internetskim stranicama suda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sud odlučio Slučaj Krediti: Marinac i Šestak oslobođeni Slika nije dostupna Malverzacije u Podravki Novi optužni prijedlog za Marinca i Šestaka

>> Uhićeni zbog malverzacija s dionicama Podravke

>> Afera Podravka: Šestorci mjesec dana istražnog zatvora!

Vijeće ne nalazi, za sada, mogućnost primjene neke druge, zakonom predviđene blaže mjere, pa niti mjere jamstva kao zamjene za istražni zatvor. Podsjetimo prije sedam dana Darko Marinac, Milan Horvat, Zdravko šestak, Saša Romac, Josip Pavlović i Srđan Mladinić, uhićeni su prije sedam dana, pod sumnjom da su počinili malverzacije u vezi s dionicama Podravke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene