Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriminalistička obrada

Sučiću određeno 48-satno zadržavanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac Županijskog suda u Puli odredio je 48-satno zadržavanje jučer privedenu predsjedniku Nadzornog odbora Gospodarsko-kreditne banke Zagreb Izidoru Sučiću, a nakon ispitivanja na slobodu su pušteni njegova kći Suzana, bivša predsjednica Uprave, i bivši član Uprave Krešimir Jerin.

Osumnjičeni su za zlouporabe u gospodarskom poslovanju i zlouporabe položaja i ovlasti, čime su sebi ili drugima pribavili više od 27 milijuna kuna protupravne imovinske koristi, rekli su danas na konferenciji za novinare u Puli predstavnici Kriminalističke policije istarske Policijske uprave i Županijskoga državnog odvjetništva, koji su iznijeli pojedinosti o kriminalističkoj obradi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministrica uporno brani supruga 'Uvijek je bio uspješan, nadam se da će i ubuduće' Slika nije dostupna Sindikat Ine poručuje VIDEO: 'Maknite političare i iz Uprave Ine'

Naime, po riječima načelnika Kriminalističke policije Dragutina Cestara, pošto je HANFA svojim nadzorom utvrdila nepravilnosti u radu te banke, istarska je policija u suradnji sa zagrebačkom, varaždinskom i primorsko-goranskom policijskom upravom pretražila centralu i poslovnice u Puli, Varaždinu i Zagrebu te pet trgovačkih društava u Zagrebu.

Osumnjičeni su da su protupravnu imovinsku korist pribavili zajednički raznim zlouporabama - od protupravnih knjiženja na nekretnine do nepravodobnih isplata te nenamjenskog trošenja novca, kazao je Cestar.

Dodao je kako je 2006. i 2007. istarska Policijska uprava zaprimila više kaznenih prijava oštećenih osoba koje su u poslovnim odnosima s Gospodarsko-kreditnom bankom d.d. Zagreb oštećene za velike novčane svote, što je upućivalo na određenu zlouporabu odgovornih osoba te banke.

U pretragama, koje su na temelju naloga istražnog suca Županijskog suda u Puli obavljene u poslovnicama GKB-a u Puli, Rijeci i Varaždinu, u centrali u Zagrebu te u pet trgovačkih društava u Zagrebu, pronađena je i uzeta poslovna dokumentacija koja će poslužiti u daljnjem postupku. Istodobno su provedena grafološka vještačenja određenih dokumenata, a istarska policija nastavlja izvide.

Sučić je uhićen u utorak, a u Istražni centar Županijskog suda u Puli sproveden je jučer u 13 sati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene