Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikat Ine poručuje

VIDEO: 'Maknite političare i iz Uprave Ine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ina je dobila novi Nadzorni odbor, i to bez politike. Iz sindikata smatraju kako je varijanta bez politike uvijek bolja.

Glavna skupština potvrdila je novi Nadzorni odbor. Bivšeg ministra financija Ivana Šukera koji je do sada bio na čelu Nadzornog odbora uz druge stranačke kolege mijenja Davor Štern.

Pročitajte i ovo Brinu li političari o siromašnima? Dnevnik Nove TV pita Brinu li političari dovoljno o siromašnima? Pogledajte kako ste glasali Slika nije dostupna Premijerka najavila Kosor: INA o dugu u ponedjeljak

'Ako neću imati slobodne ruke da provodim ono što mislim i u suradnji s ostalim kolegama, a i politika se mora konzultirati, pogotovo oko strateških pitanja, otići ću. Ukoliko neću imati tu slobodu, kako sam došao, tako mogu i otići', rekao je Štern.

Politika time izlazi iz INE. Uz tri hrvatska člana prazno je još jedno mjesto namijenjeno predstavnicima radnika, a preostalih pet drže MOL-ovi predstavnici. Sljedeći korak je i izabrati novu Upravu. Paralelno s tim čekaju se rezultati MOL-ove ponude malim dioničarima.

'To je sigurno bolja varijanta. Svaka varijanta bez politike je bolja, a kad imate kombinaciju osobe koja dobro poznaje Inu, jer je vodila Inu određeno vrijeme, onda ja mislim da je teško naći bolji izbor', rekao nam je Božo Mikuš, iz Sindikata naftnog gospodarstva.

>> U Inu umjesto političara - stručnjaci

Taj sindikat je mali dioničar Ine i njihov predstavnik Mikuš tvrdi, 'zadovoljni smo'. Priupitali smo Mikuša i za mišljenje o nadolazećim izborima za Upravu Ine i treba li politike biti i tamo. On smatra kako niti tamo nema mjesta politici.

'MOL nije uspio'

'Javio sam se za riječ na skupštini i bio sam vrlo jasan po tom pitanju. Uputio sam poziv NO-u da nam u Ininu Upravu ne dovode političare', istaknuo je i dodao kako Uprava jednostavno nije mjesto za političare.

Što se MOL-ove ponude za otkup dionica tiče, Mikuš smatra da mađarska kompanija nije uspjela kupiti većinski paket dionica Ine. 'malo je onih koji su dali ponudu za 2.800 kuna, ako su mogli dionice prodati po više od 3.000 kuna', zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene