Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stravični detalji zločina u riječkom neboderu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječka policija uhitila je tijekom protekla 24 sata tri osobe za koje osnovano sumnja da su počinile teško ubojstvo iz koristoljublja. Zločin se, navodno, dogodio zbog tri tisuće kuna, 150 eura i šake heptanona. Više u video prilogu.

Načelnik Sektora kriminalističke policije PU-a Vitomir Bijelić izvijestio je da je riječ o trojici hrvatskih državljana s riječkog područja, dvojici dvadesetjednogodišnjaka i devetnaestogodišnjaku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cinkala ga FIFA Evo kako je Svjetsko nogometno prvenstvo stajalo slobode meksičkog narkobosa Slika nije dostupna Odvedeni u lisicama Skandal na plaži: Seksali se u oceanu pred djecom

Osumnjičeni su da su te noći u 3,30 sati u nakani da ukradu novac i drogu iz stana u kojem je živio Đani Vukoša sa svojom djevojkom Mirjam Švaljek i ocem Benitom Vukošom, nasilno ušli u stan.

Ušli su u sobu Đanija Vukoše koji se pokušao obraniti nožem katanom (samurajski mač s lagano zakrivljenom oštricom), ali su ga oni, prijeteći pištoljima, prisilili da legne na pod te ga razoružali. Na podu je prisilno legnula i Mirjam Švaljek.

Osumnjičenici su pretražili stan, pronašli 3000 kuna i 150 eura te nešto heptanona. Tada je Đani pokušao ustati, no jedan od osumnjičenika ga je katanom ubo u leđa, a drugi mu pucao u prsa. Potonji je zatim pucao u glavu Mirjam Švaljek, a kad je izlazio iz stana, i u glavu Benitu Vukoši koji se zatekao u hodniku.

Zatim su napustili zgradu, ali su se ubrzo vratili te, kako bi prikrili tragove, čistili su krv i potpalili namještaj na više mjesta.

Tijela su pronađena posve pougljenjena.

Županijski državni odvjetnik Doris Hrast kazao je da će protiv sve trojice biti podnesen istražni prijedlog zbog sumnje da su počinili teško ubojstvo iz koristoljublja, kažnjivo djelo prikrivanja drugog zločina, a to se odnosi na ubojstva Đanijeva oca i djevojke, te kažnjivo djelo općeopasne radnje, t.j. potpaljivanja stana.

Istražni sudac Županijskog suda u Rijeci, Duško Tišma, odredio im je 24-satno zadržavanje u pritvoru. 

Očevid u stanu još traje, a policija na više mjesta traži oružje
kojim su počinjena ubojstva.

Ocijenjeno je da u tom slučaju nije bila riječ o sukobu u narkookružju, nego o klasičnoj pljački i likvidaciji zatečenih, iako su Đani i Mirjam bili registrirani ovisnici, a Đani i prijavljivan te osuđivan zbog zloporabe droga.

Za zloporabu droge kao i za razbojništva i nasilništva osumnjičeni su već bili prijavljivani, a mediji su naveli da se radi o Ivanu Dvorskom, Luki Obrovcu i Reneu Ljubojeviću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene