Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cinkala ga FIFA

Evo kako je Svjetsko nogometno prvenstvo stajalo slobode meksičkog narkobosa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilske vlasti uhitile su dugo traženog meksičkog narkobosa dok se pokušavao ukrcati na let iz Rio de Janeira u Fortalezu, gdje je htio gledati utakmicu Brazil - Meksiko.

Jose Diaz-Barajas (49) kupio je kartu za utakmicu Brazil - Meksiko na Svjetskom nogometnom prvenstvu, pod vlastitim imenom. Upravo to je bila velika pogreška koja će ga stajati slobode, piše Dirty Tackle.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hit na internetu FOTOGRAFIJE IZ BRAZILA: Navijači iznenadili sve nakon utakmice Slika nije dostupna Morate poslušati VIDEO Ovako je zvučao Sao Paulo na dan utakmice Brazil - Hrvatska

Stoga policiji nije bilo teško otkriti ga i uhititi u zračnoj luci Tom Jobim u Rio de Janeiru. Ubrzo će biti predan vlastima SAD-a. Brazilskim kolegama je pri tom pomogao Američki odjel za suzbijanje droge (DEA), budući da je kriminalac osumnjičen za krijumčarenje metamfetamina u SAD.

'Diaz -Barajs je bio jedan od najtraženijih krijumčara droge u SAD-u', rekao je Luiz Cravo Dorea, voditelj međunarodne suradnje za federalnu policiju, reporterima u Brazilu.

Glasnogovornica suda partijala s narkobosom

Narkobos je u Brazil došao iz Paragvaja 11. lipnja i to sa svojim pravim dokumentima, ali to brazilske vlasti tada nisu primijetile. Međutim, kada je kupio ulaznicu za utakmicu, FIFA je to dojavila vlastima. Diaz-Bajas putovao je sa ženom i dva sina (17 i 29 godina).

'Promatrali smo ga nekoliko dana da vidimo hoće li poduzeti neke ilegalne aktivnosti u Brazilu. Mogli smo ga uhitit i na utakmici, ali bilo je jeftinije to učiniti u Riu', zaključuje Dorea.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene