Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srpski kriminalci pljačkaju Hrvatsku i uz pomoć 'branitelja'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirovine hrvatskih umirovljenika u Splitu opljačkali su srpski kriminalci, čini se uz pomoć samog čelnika kaštelanske Hvidre. Kriminalne bande iz Srbije i Republike Srpske godinama operiraju po Hrvatskoj.

Ovdje imaju sjajnu logistiku, pomažu im kolege kriminalci, neke zaštitarske kuće, ugledni sportski djelatnici, pa i dio ljudi koji se nazivaju braniteljima. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Maloljetničke bande teroriziraju Hrvatsku Slika nije dostupna Kako jeftinije ljetovati i uštedjeti novac

Neki od najjačih srbijanskih mafijaša imaju i naše dokumente. Jeste li znali da je na srbijanskog premijera Zorana Đinđića pucao Hrvat? Zove se Vlado Vukmanić, a 'ohrvatio' se 2000. kada mu je izdana putovnica.

Riječ je naravno o Miloradu Lukoviću Legiji. Pretpostavlja se da hrvatske dokumente imaju svi viđeniji pripadnici srbijanske mafijaške scene.

Teško je vjerovati da ni jedna tajna služba u Hrvatskoj nije imala pojma o Legijinoj šahovnici. Isto kao što je teško vjerovati da nisu znali kako se Ico Mateković, uvjetno rečeno, skriva u Beogradu.

>> Jozo Certa ispitan i zadržan u pritvoru

>> Pljačka pošte: Hrvati pružili logistiku pljačkašima iz Srbije za 10 posto plijena

Znali su to svi hrvatski biznismeni koji su odsjedali u Hayattu gdje su Matekovića uredno sretali. 

Mafijaško bratstvo i jedinstvo nadživjelo je smrt Jugoslavije, pod okriljem 'braće po kriminalu'.  Opatija je bila utočište odbjeglom narko bosu Andriji Draškoviću kojega se povezuje s likvidacijom Arkana. O tome je podatke imao i MUP. 

Bio nam je 'u gostima' i nekadašnji vođa surčinskog klana Ljubiša Buha Čume. 

Mnogi viđeniji pripadnici mafijaške scene iz Srbije i BiH imaju odavno naše dokumente i prelaze granicu kako im se svidi, pa ako treba i s milijunima ukradenih kuna. 

Jozo Certa (42) bivši je nogometaš, međutim široj javnosti postaje poznat 2006. kada je izboden nožem u vrat, u jednoj od splitskih svađa. 

Josip Đakić, predsjednik Hvidre, bio je šokiran informacijom da je Certa žrtva pokušaja atentata.

Inače, za Certu kažu da je u odličnim odnosima s lokalnim HDZ-ovcima, posebice dogradonačelnikom Trogira.

Policiji je postao sumnjiv zbog čestih odlazaka u Banja Luku i na Pale. 

U svibnju prošle godine u dvorištu mu je zapaljen i skuter. Međutim, biografija mu nije smetala da bude počašćen i funkcijom predsjednika županijske Udruge nogometnih sudaca, ni da mu, prije nešto više od mjesec dana, Središnji državni ured za upravu da rješenje za preuzmanje kaštelanske Hvidre, iako skupštinari i dalje biraju dugogodišnjeg predsjednika Željka Strizu. 

'Gospodin Certa nikada nije bio čelnik kaštelanske Hvidre', bio je decidiran Željko Strize koji je u emisji '10 do 8'  pokazao pravomoćno rješenje o zastupanju kaštelanske Hvidre koje je izdao ured državne uprave. No, i Certa također ima pravomoćno rješenje o toj funkciji.

'Gospodin Đakić, saborski zastupnik, predsjednik Hvidre izvršio je pritisak na državnog tajnika središnjeg državnog ureda Antuna Palarića koji je izdao i Certi isto rješenje. Ali sve što se događa u Hvidri, 'češljalo' je i državno odvjetništvo koje je reklo da u ovom slučaju ima elemenata kaznenog djela. Dignute su kaznene prijave i optuženi su državni tajnik Antun Palarić, Josip Đakić i Jozo Certa', rekao je Palarić.

Iz toga proizlazi da u državnom odvjetništvu određuju ovaj slučaj, no unatoč tome, predsjednik Hvidre dopušta da kaštelanska Hvidra ima formalnopravno dva predsjednika.

Cijeli razgovor sa željkom Strizom pogledajte u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene