Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sportski pištolj, prijava zbog prijetnje

Muškarac koji je izazvao dramu u Splitu pušten na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanar Washingtonove ulice u Splitu (63), koji je pucao po svojim susjedima, te punih 14 sati držao u neizvjesnosti policiju, pušten je na slobodu nakon što je danas saslušan na Općinskom državnom odvjetništvu.

Protiv 63-godišnjaka koji je u četvrtak pucao iz pištolja 'starter' na susjeda i po Washingtonovoj ulici, zbog čega su punih 14 sati morali intervenirati specijalci i gotovo sve hitne službe Splita, policija je podnijela kaznenu prijavu za prijetnju i odvela ga pritvorskom nadzorniku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 15 sati opsade Splićanin držao sve na nogama pomoću - pištolja 'plašljivca'!

Protiv njega nisu mogli podnijeti kaznenu prijavu za nedozvoljeno držanje oružja jer je "starter" sportski pištolj kojim se označava početak utrke i nije ubojit, kažu u policiji. Tako je protiv njega išla tek kaznena prijava zbog prijetnje.

>> Splićanin držao sve na nogama pomoću - pištolja 'plašljivca'! 

On je u četvrtak na susjeda, koji je došao raspraviti napad na njegovo maloljetno dijete, zapucao iz sportskog pištolja "starter", a onda je pucao i na ulicu. Potom se zatvorio u stan i u neizvjesnosti držao susjede, policiju, policijske pregovarače, liječnike Hitne medicinske pomoći i vatrogasce sljedećih 14 sati, tijekom kojih je u nekoliko navrata izlazio na balkon svog prizemnog stana pucajući iz "startera".

Policija je, kako se neslužbeno doznaje, upala u stan kad je shvatila da mu je ponestalo metaka i uhitila ga.

Jučer je bio nekoliko sati na promatranju na Odjelu psihijatrije Kliničkog bolničkog centra (KBC), a danas bi trebao biti priveden i na Županijsko državno odvjetništvo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene