Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teško kazneno djelo

Split: Optužen zbog propusta kojim je skrivio smrt turistice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kolovozu 2013. u Bolu na Braču poginula je 23-godišnja talijanska državljanka.

Protiv 37-godišnjeg vlasnika obrta za parasailing (vuča padobrana gliserom) podignuta je optužnica za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, zbog čega je u kolovozu 2013. u Bolu na Braču poginula 23-godišnja talijanska državljanka, te zbog sprječavanja dokazivanja.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

Zbog pomoći počinitelju kaznenog djela optužena 39-godišnja djelatnica u tom obrtu i 35-godišnjak.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu vlasnika obrta tereti da je 1. kolovoza 2013. oko 14 sati u Bolu na Braču upravljao gliserom koji služi za prijevoz osoba i vuču padobrana bez osobe zadužene za nadzor padobrana i davanje sigurnosnih uputa korisnicima, što je protivno Pravilniku o brodicama i jahtama. U optužnici se navodi kako je bio svjestan da su remenice na letvi u sustavu padobrana u lošem stanju i opasne za korisnike.

Stravična nesreća kod Đakova: Mladić poginuo, troje teško ozlijeđenih

Tog je dana isplovio s dvjema talijanskim državljankama (22 i 23) koje su uplatile panoramsko razgledavanje. Zbog neispravnosti i istrošenosti materijala, na visini od pedesetak metara od mora puknula je remenica te je 23-godišnja talijanska državljanka pala u more i na mjestu poginula, navodi se u optužnici.

Tereti ga se i da je - kako bi otežao i spriječio dokazivanje pred sudom - mobitelom nazvao svoju djelatnicu (39) i rekao joj da metalnu letvu padobrana s remenicama, koju je 35-godišnjak nakon nesreće pronašao i ukrcao u gliser, baci što dalje u more. Ona je, navodi se, to prenijela drugookrivljeniku, koji je letvu sakrio na zasad neutvrđeno mjesto. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene