Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utovarili ih u auto

Slavonski Brod: Ukrali herbicide vrijedne 230 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavonsko-brodska policija osumnjičila je 24-godišnjaka i 56-godišnjaka s područja Đakova za krađu herbicida iz Poljoprivredne ljekarne u ukupnoj vrijednosti od 230 tisuća kuna.

Naime, policijski službenici su u subotu oko 00,45 sati u mjestu Vrpolje zatekli dvojicu muškaraca kako iz Poljoprivredne ljekarne iznose herbicide i druge otrove za prskanje poljoprivrednih kultura, te ih unose u osobni automobil Škoda, đakovačkih registarskih oznaka.

Pročitajte i ovo Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!" Hrvoje Zekanović oglasio se Zekanović Zekanović o propucavanju Turudićeva automobila: "Svi znamo tko je kriv"

Dvojica muškaraca, uočivši policiju pokušala su automobilom pobjeći, ali su ih policajci sustigli i spriječili. Policijski službenici su ih uhitili zbog osnove sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe, te ih priveli radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja.

Očevidom na mjestu događaja i provedenom kriminalističkom istragom policija je utvrdila da su dvojica muškaraca oko 00,10 sati automobilom došli do Poljoprivredne ljekarne te provalili u nju. Iz ljekarne su uzeli 309 litara herbicida, utovarili u osobni automobil, te odvezli do obližnjeg deponija šljunka u Vrpolju, a potom se vratili po preostale herbicide u Poljoprivrednu ljekarnu, gdje su ih zatekli policijski službenici.

Sumnja se da su počinili još dvije krađe

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da, pored krađe u Poljoprivrednoj ljekarni, postoji osnovana sumnja da su oni počinili još dva kaznena djela teške krađe - jedno u pokušaju u istu Poljoprivrednu ljekarnu, prije desetak dana i jedno u Poljoprivrednu ljekarnu u mjestu Beravci prošlog mjeseca, čime su počinili ukupno materijalnu štetu od oko 230 tisuća kuna.

Nakon ovog kriminalističkog istraživanja, zbog osnove sumnje da su počinili više teških krađa i na području Đakova, u daljnje kriminalističko istraživanje uključili su se djelatnici Policijske postaje Đakovo.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako postoji osnovana sumnja da su 24-godišnji i 56-godišnji muškarac počinili još sedam kaznenih djela na području Đakova, gdje ukupna materijalna šteta s predhodna tri iznosi ukupno više od milijun kuna, navodi PU brodsko-posavska.

Policija u dogovoru s državnim odvjetništvom protiv 24-godišnjeg i 56-godišnjeg muškarca podnosi kaznene prijave za kaznena djela teške krađe. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene