Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagreb

VIDEO: Drama ispred njemačkog veleposlanstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dramatične snimke kraja policijske akcije ispred njemačkog veleposlanstva u Zagrebu.

Zagrebačka policija jutro oko 7.15 sati dobila je dojavu da nepoznati muškarac u Ulici Aleksandra von Humbolta, prijeti samoubojstvom. Muškarac se jutros dovezao automobilom s čak 460 litara benzina u bačvama. Prijetio je da će se zapaliti i sa sobom sve dignuti u zrak. Policija je blokirala obližnje ulice i sve stanare okolnih zgrada tjerala upozoravajući ih da su u smrtnoj opasnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još zjapi prazna Kovač: 'Kupnja zgrade u Bruxellesu bila šlamperaj' Slika nije dostupna Provalili u stanove! VIDEO Islamisti se zabavljaju na bazenu američkih diplomata

Nakon dva sata uvidjevši da muškarac neće odustati, specijalci su krenuli u akciju. Razbili su stakla, oborili su muškarca na pod, te ga vezali lisicama. Kako neslužbeno doznajemo, zahtijevao je razgovor s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, navodno, zbog neriješenog spora s ministarstvom pravosuđa.

'Nepoznata muška osoba sjedila je u osobnom automobilu marke Renault, splitskih registracijskih oznaka, te navela da kod sebe ima kanister pun benzina i da će počiniti samoubojstvo', rekla je Jelena Bikić iz glasnogovorništva zagrebačke policije. Dodala je kako su na teren izašli vatrogasci, ekipa Hitne pomoći, policija i pregovarač. No, muškarac nije želio s nikim razgovarati. Nešto prije 9 sati svladan je i uhićen.  'Još uvijek ne znamo identitet muškarca kao ni razlog zbog kojeg je pokušao samoubojstvo', dodala je Jelena Bikić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene