Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđeni nedužni prolaznici

Eksplodirala naprava podmetnuta pod auto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros u 07,50 sati šibenski OKC zaprimio je dojavu da je u Šibeniku u ulici Franje Tuđmana došlo do eksplozije osobnog automobila tijekom vožnje. Sudac Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić potvrdio je da je eksplozivna naprava podmetnuta pod osobno vozilo 'Alfa Romeo' šibenskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnji Šibenčanin.

U eksploziji je teže ozlijeđena jedna, a lakše dvije osobe koje su puštene na kućnu njegu. Prema informacijama iz službe hitne medicinske pomoći, koje je novinarima prenio dogradonačelnik Šibenika Franko Vidović, ozlijeđeno je dvoje nautičara, austrijskih državljana, s broda koji je privezan na šibenskoj obali i jedan hrvatski državljanin koji je sjedio u kafiću županije. Neslužbeno doznajemo da je eksploziju uzrokovala ručna bomba M75.

Pročitajte i ovo Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih

>> Kosor traži žurnu istragu eksplozije na šibenskoj rivi

Liječnik šibenske Opće bolnice potvrdio je da je ozlijeđeni hrvatski državljanin zadobio rane promjera tri milimetra, što upućuje da ju je uzrokovala eksplozivna naprava kućne izrade. Ozlijeđeni ima metalni objekt koji mu se zabio iznad oka i zaustavio u sinusima. Ozljede nisu opasne po život, a osoba je zadržana na liječenju u šibenskoj Općoj bolnici.

U eksploziji je oštećeno pročelje zgrade Šibensko-kninske županije te jedan automobil i jedan motocikl, a prema nepotvrđenim informacijama oštećeno vozilo je u vlasništvu tajnika Skupštine Šibensko-kninske županije Dane Maretića te motocikl glasnogovornika Ureda župana Novice Ljubičića. Policija je s mjesta događaja uzela dokaze za potrebe vještačenja, a u tijeku su obavijesni razgovori kako bi se utvrdile okolnosti događaja.  Za jutros sazvana sjednica županijske Skupštine odgođena jer dok traje očevid djelatnici županije, među njima i župan Goran Pauk te tajnik Maretić daju izjave policijskim službenicima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene