Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezakonite stimulacije zaposlenicima

SDP-ov Moharić nepravomoćno osuđen na 10 mjeseci uvjetno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mario Moharić, SDP-ov saborski zastupnik i načelnik općine Goričan, nepravomoćno je osuđen na 10 mjeseci zatvora uvjetno, uz rok kušnje od dvije godine.

Moharić je osuđen jer je kao načelnik nezakonito isplaćivao stimulacije općinskim zaposlenicima. Zbog zastare oslobođen je optužbe da je bez procjene Porezne uprave i mimo tržišne cijene 2006. godine prodao općinski stan. 'Žalit ću se na presudu jer sam proglašen krivim iako je odluku o isplati stimulacija i uvećanih plaća donijelo Poglavarstvo, dakle kolektivno tijelo. Ja sam kao načelnik provodio samo odluku Poglavarstva', kaže Moharić, koji je, dodao je, iznenađen brzim tijekom sudskog postupka.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

>> MIP za skidanje imuniteta SDP-ovcu Mohariću

Suđenje na Općinskom sudu u Čakovcu počelo je 7. veljače, a danas su tužiteljstvo i obrana iznosili završne riječi. Moharić je bio prvi zastupnik u ovom sazivu kojemu je skinut zastupnički imunitet, a kaznene prijave protiv njega podnijeli su, kazao je, vijećnici HDZ-a. Optužen je za kaznena djela protiv službene dužnosti i nesavjesni rad. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene