Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin: "Šeparović misli da vlast pripada njemu"

Prevožene u kontejneru

Rijeka: Otkriveno više od 20 tisuća pari krivotvorenih 'starki'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječka policija zaplijenila je kineski kontejner s više od dvadeset tisuća krivotvorenih 'starki' namijenjenih bosanskohercegovačkom tržištu.

U zaplijenjenom kontejneru pronađeno je 24 720 pari krivotvorenih 'starki', procijenjene vrijednosti 260 736 kuna. Tenisice su stigle brodom iz Kine, u kontejneru kamiona BiH registracijskih oznaka na kontejnerski terminal Brajdica u Riječkoj luci, a njihovo krajnje odredište trebala je biti susjedna Bosna i Hercegovina.

Na službenim deklaracijama pisalo je kako se u kontejneru nalazi muška i ženska obuća, a deklarirana vrijednost je 46.560 dolara ili nešto više od 260.000 kuna. Praksa krijumčara obuće je prevoziti odvojeno proizvod od natpisa marke, kako se ne bi posumnjalo da je to krivotvorena roba. Natpis marke lijepi se na sam proizvod tek na krajnjem odredištu krivotvorene obuće.

>> Evo što se dogodi ako naručite s interneta robu, a ne znate da je krivotvorena?

Vlasnik autorskih prava na popularnu marku tenisica već je tužiteljima poslalo odštetni zahtjev, procjenivši da su oštećeni za gotovo 19 milijuna kuna.

Ivan Mijatović iz službe gospodarskog kriminaliteta pri MUP-u RH kazao je da se u ovakvim slučajevima krivotvorine prepoznaju stručnim pregledom, a da je u ovom slučaju krivotvorenje prepoznato na đonu (potplatu) tenisica.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom će se utvrditi kakve će biti daljnje kaznene mjere.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene