Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Muškarac (78) iz Rijeke optužen za pedofiliju nad djevojčicom mlađom od petnaest godina, prijeti mu do osam godina zatvora

Pedofil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Pedofil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1942.), kojeg tereti da je tijekom 2014. na području Primorsko-goranske županije u više navrata počinio bludne radnje prema djetetu (2006.) znajući za njegovu dob.

Optužen je zbog počinjenja dvaju kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina, priopćeno je u četvrtak iz riječkog Općinskog državnog odvjetništva.

Pročitajte i ovo Ilustracija romantična prijevara Povjerovala u obećanja o zajedničkom životu i ostala bez više od 40.000 eura Jeffrey Epstein Očekuje se još Objavljeni novi dokumenti iz tužbe protiv pedofila Epsteina: Njegov zaposlenik ispričao koga je sve vidio

Okrivljenika se, nakon provedene istrage, također tereti da je od rujna 2018. do rujna 2019., iskorištavajući odnos bliskosti i povjerenja, počinio bludnju radnju prema istom djetetu te da je u više navrata pokušavao ponoviti bludne radnje, što je "kod oštećenice izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti", navodi se u priopćenju.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Dokaže li mu se krivnja, očekuje ga kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene