Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Nije vodio trgovačke i poslovne knjige

Riječanin osumnjičen za utaju 570 tisuća kuna poreza od prodaje stanova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šezdesetrogodišnji Riječanin osumnjičen je da dvije godine nije obračunao, prijavio i platio porezne obveze od prodaje stanova niti vodio trgovačke i poslovne knjige, te je tako oštetio državni proračun za više od 570 tisuća kuna, izvijestili su iz primorsko-goranske Policijske uprave.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da 63-godišnji muškarac tijekom 2008. i 2009. godini nije obračunao, prijavio i platio porezne obveze, odnosno porez na dohodak ostvaren prodajom stanova te porez na dodanu vrijednost.

Pročitajte i ovo Zagreb Stambena politika Kako do stana u Hrvatskoj? Oni tvrde da imaju plan za siguran krov nad glavom Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Dvije kriminalne skupine Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici

>> Dugopolje: Pronašla torbicu s novcem pa dobila prijavu za utaju

Također je utvrđeno da nije vodio trgovačke i poslovne knjige ili druge poslovne isprave koje je trebao voditi. Time je državni proračun oštetio za ukupno 571.344 kunu, navode iz PU primorsko-goranske.

Policija je po dovršetku istrage Državnom odvjetništvu dostavila posebno izvješće za kaznena djela utaja poreza ili carine i povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene