Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvero uhićenih

Razbijen kvarnerski narko-lanac: Speedom i 'travom' opskrbljivali područje od Krka do Opatije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Primorsko-goranska policija uhitila je dobro organiziranu skupinu dilera, uhitivši četiri osobe te zapljenivši više od 5 kilograma marihuane i oko 200 grama amfetamina, izvijestila je policija.

Dobro organizirana skupina dilera drogu je rasparčavala na području Primorsko-goranske županije, a uhićeni su jučer, nakon višemjesečne policijske akcije.

Pročitajte i ovo Droge u Hrvatskoj - 4 Najčešće marihuanu Ovisnost u Hrvatskoj: Svaka četvrta osoba probala je neku vrstu droge Ilustracija krao sa suradnicima? Policija istražuje dekana riječkog Ekonomskog fakulteta, sumnja da je pronevjerio čak 384 tisuće eura

Prilikom uhićenja u pretresu je pronađeno više od pet kilograma marihuane, 217 grama amfetamina ili speeda, 0,17 grama droge MDMA, digitalna vaga i drugi predmeti koji se povezuju s nedopuštenom proizvodnjom i trgovanjem drogom, rekao je načelnik Odjela kriminaliteta droga Primorsko-goranske policijske uprave Hari Brnad.

Istragom je utvrđeno da su uhićeni dulje vrijeme opskrbljivali amfetaminom područje od Krka, preko Crikvenice i Rijeke do Opatije. Policija je prikupila dokaze da su prodali ukupno oko dva kilograma amfetamina.

Policijska akcija razbijanja organizirane dilerske skupine trajala je više mjeseci te je riječ o vrlo složenom policijskom istraživanju. Dileri iz ove skupine su već prijavljivani za slična kaznena djela te se protiv njih vodi jedan sudski postupak, rekao je načelnik Sektora Krim policije PU primorsko-goranske PG Željko Kruneš.

Balkanska ruta: Najveći su problem droge 'legalice'

Istaknuo je da je uhićena skupina dilera jedna od jačih koja je djelovala na ovom području.

Na konferenciji za novinstvo načelnik Odjela općeg kriminaliteta Robert Tomac izvijestio je i o drugom razotkrivenom slučaju u kojem su šestorica muškaraca zatočila 25-godišnjeg mladića te mu nanijeli teške tjelesne ozljede i prijetili mu oružjem u pokušaju iznude.

To se dogodilo 8. veljače u stanu jednog od počinitelja u Rijeci, a policija se uključila u istragu kada je 25-godišnjak stigao u riječki Hitni medicinski trakt s teškim tjelesnim ozljedama na glavi i tijelu.

Pronađeno je šest osumnjičenih počinitelja starosti od 28 do 38 godina koje se tereti za protupravno oduzimanje slobode i iznudu. Njihovi motivi, utvrdila je policija, proizlaze iz ranijeg odnosa s pretučenim mladićem i povezani su s novcem, odnosno dugovima.

Pretresom njihovih stanova pronađene su i manje količine marihuane te se dvojica dodatno terete i za zlouporabu droga. Svih šestorica su zadržani u pritvorskoj jedinici policije, kazao je Tomac. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene