Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodrla voda u kabinu

VIDEO Rab: Hidroavion sletio u more, zbog glisera ga morali tegliti do obale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nešto prije podneva u more u Barbatskom kanalu sletio je manji hidroavion hrvatskih registarskih oznaka.

Avion je završio u moru u 11:47 sati kod Banjola na otoku Rabu, a u njemu su se nalazila dvojica hrvatskih državljanina. Na sreću, nitko nije ozlijeđen, izvijestila je PU primorsko - goranska.

Pročitajte i ovo Let iznad Osijeka i okolnih naselja oglasila se kontrola zračne plovidbe Avion satima letio nisko nad jednim dijelom Hrvatske: "To je ljudima moglo biti čudno" Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije

>> Snimali pad aviona u kojem su letjeli!

Dinko Vodanović, glavni istražitelj za zrakoplovne nesreće , pojasnio je kako hidroavion amfibija nije nenadano sletio već je uredno pratio plan leta, za koji je dobio dozvolu od Agencije za civilno zrakoplovstvo.

'Pilot je uredno letio od točke A do točke B, odnosno, od Zagreba do određenog mjesta u moru, i tamo izvršio izvanterensko slijetanje. Kada hidroavion sleti, on se mora ponašati kao brod i voziti propisanom brzinom', rekao je Vodanović.

Dodao je kako je pilot otvorio kabinu, a gliseri koji su oko njega vozili većom brzinom stvorili su valove, pa je voda ušla u kabinu aviona. Zbog toga je pilot bio primoran ugasiti motore, kako ne bi došlo do oštećenja.

'Pilot nije sletio među kupače, jer za to ne bi dobio dozvolu. No, kako je ugasio motore, ljudi su pilotu i kopilotu pomogli dovući avion do plaže', rekao je.

Ako imate fotografije ili snimke s mjesta događaja pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene