Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pukovnik Maglov pomagao napadaču na Certu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko-dalmatinska Policijska uprava izvijestila je danas kako je osim dviju jučer privedena još jedna osoba pod sumnjom da je umiješana u pokušaj ubojstva čelnika kaštelanske HVIDR-e Joze Certe te da su s kaznenim prijavama sprovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o 46-godišnjem umirovljenu
pukovniku HV-a Željku Maglovu, osuđivanu zbog posjedovanja droge, negdašnjem zapovjedniku postrojbe Vojne policije kojoj je pripadao i napadač na Certu 38-godišnji Vicko Rožić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Srpski kriminalci pljačkaju Hrvatsku i uz pomoć 'branitelja'? Slika nije dostupna Pljačka pošte: Priveden čelnik kaštelanske Hvidre i dva policajca

Glasnogovornica PU-a Marina Kraljević-Gudelj, ne navodeći identitet osumnjičenih, kazala je kako su nakon kriminalističke obradbe kazneno prijavljene tri osobe: 38-godišnjak za pokušaj ubojstva, 34-godišnjak za sudjelovanje u tučnjavi te 46-godišnjak za pomaganje počinitelju nakon počinjenja kažnjiva djela pokušaja ubojstva.

Pokušaj ubojstva dogodio se jučer ujutro oko 10 sati pred športskom kladionicom u blizini Bolnice nakon svađe u kladionici. 

Na ulici je Rožić nožem napao Certu i porezao ga po licu i vratu, pri čemu su mu ozlijeđene vratne žile i živci.

Jozo Certa, nakon što mu je jučer pružena medicinska pomoć u
splitskoj Kliničkoj bolnici, nije u životnoj opasnosti i njegovo je
stanje stabilno. Nalazi se na Jedinici intenzivnog liječenja.

Rožić je kao pripadnik Hrvatske vojske 1995. bio osuđen za ubojstvo u diskoteci na Čiovu kod Trogira na 14 godina zatvora, a 2005., pošto mu je kazna najprije smanjena na 12 godina, pomilovan je i pušten iz zatvora. 

Certa je, kako se također neslužbeno doznaje, tada navodno
bio zaštitar u diskoteci, pa se današnji pokušaj ubojstva povezuje s tim događajem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene