Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažirao seksi oglase poznanica

Prva presuda za zloporabu Facebooka: Zadraninu šest mjeseci uvjetno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinski sud u Zadru zbog neovlaštenog korištenja tuđih osobnih podataka osudio je M.K. na uvjetnu kaznu od šest mjeseci, uz rok kušnje na dvije godine.

Optuženi je na ime mladih poznanica otvorio profile na Facebooku i Iskrici te objavio njihove fotografije i brojeve mobitela, uz oglas za diskretna intimna druženja.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile"

Osuđeni 27-godišnjak je djelatnik zadarske Gradske uprave te je pod suspenzijom od siječnja 2011. godine, od kada traje sudski postupak. Bit će pod suspenzijom do pravomoćne sudske presude.

>> Odgođena presuda: Optuženi za otvaranje lažnih profila na Facebooku iščašio rame

Oštećene djevojke su ispričale kako su optuženog upoznale preko njegove bivše djevojke te da su nekoliko puta zajedno izašli van. Nakon što su njih dvoje prekinuli, M.K. ih je, prema riječima djevojaka, optužio da su one krive za to.

Sudski vještak na suđenju u ožujku potvrdio je kako su lažni profili kreirani s telefona optuženikova oca s kojeg je mladić pristupao internetu. Na ime djevojka, prema optužnici, kreirao je pet lažnih profila, dva na Facebooku i tri na Iskrici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene