Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije se pojavio

Odgođena presuda: Optuženi za otvaranje lažnih profila na Facebooku iščašio rame

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
M.K. čeka presudu zbog neovlaštenog korištenja tuđih osobnih podataka. Naime, optužen je da je na ime mladih poznanica otvorio profile na Facebooku i Iskrici te objavio njihove fotografije i brojeve mobitela, uz oglas za diskretna intimna druženja.

Na Općinskom sudu u Zadru održano je ročište protiv 27-godišnjaka kojeg se tereti a zloporabu i neovlašteno korištenje tuđih osobnih podataka. Međutim on se nije pojavio na sudu. Dostavio je liječničko opravdanje s dijagnozom iščašenog ramena.

Pročitajte i ovo Američki vojnik, ilustracija (Foto: Gettyimages) OBEĆALI ZAJEDNIČKI ŽIVOT Dvije Hrvatice nasjele na obećanja s lažnih Facebook profila američkih vojnika, jedna ostala bez čak 180.000 kuna Slika nije dostupna Oskudno odjevena Užasnula se kada je otkrila što joj je napravio netko od 'prijatelja'

Danas su na sudu svjedočili njegov otac i sestra koji su potvrdili da u kući imaju računala.

Naime, postoji osnovana sumnja da je na ime 23-godišnje i 22-godišnje poznanice, u siječnju prošle godine otvorio lažne profile na društvenim mrežama. Ondje je objavio njihove fotografije i brojeve mobitela, uz oglas za diskretna intimna druženja i razmjenu partnera.

Djevojke su ispričale kako su mladića upoznale preko njegove bivše djevojke te da su nekoliko puta zajedno izašli van. Nakon što su njih dvoje prekinuli, Kožul ih je, prema riječima djevojaka, optužio da su one krive za to.

Sudski vještak na suđenju u ožujku potvrdio je kako su lažni profili kreirani s telefona optuženikova oca s kojeg je mladić pristupao internetu. Na ime djevojka, prema optužnici, kreirao je pet lažnih profila, dva na Facebooku i tri na Iskrici.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene