Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćno

Prskalo i Lovrinčević oslobođeni optužbi da su pogodovali Sklad Gradnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jurica Prskalo i Marijo Lovrinčević, nepravomoćno su oslobođeni optužbi da su tvrtki Sklad Gradnja omogućili izgradnju odmorišta uz autocestu kod Ploča i tako e oštetili HAC za više od 58,5 milijuna kuna.

Bivši predsjednik i bivši član Uprave Hrvatskih autocesta (HAC), Jurica Prskalo i Marijo Lovrinčević, u ponedjeljak su nepravomoćno oslobođeni optužbi da su tvrtki Sklad Gradnja omogućili izgradnju odmorišta uz autocestu kod Ploča koje nije bilo predviđeno i time oštetili HAC za više od 58,5 milijuna kuna.

Presudu je donijelo vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod predsjedanjem sutkinje Jasne Galešić pred kojom su optuženici od početka tvrdili da nisu krivi.

Sud je odbacio tvrdnje iz optužnice da su Prskalo i Lovrinčević zlouporabili položaj i ovlasti kako bi privatnoj tvrtki Sklad Gradnji omogućili izgradnju neplaniranog i nepotrebnog pratećeg uslužnog objekta na dionici Ploče 1 - Luka Ploče.

Pritom su se, po tvrdnjama tužiteljstva, pozvali na potrebe Luke Ploče za kamenim materijalom koji je Sklad Gradnja prikupila prilikom izgradnje odmorišta.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo tvrdilo je da su dvojica bivših čelnika HAC-a od Konstruktora, vodeće tvrtke u konzorciju koji je gradio tu dionicu autoceste, zatražili da za radove na odmorištu angažira upravo Sklad Gradnju kojoj su navodno pogodovali u još nekim poslovima. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene