Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crna Nova godina

Provale, masovne tučnjave i prometne nesreće obilježile doček u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok su tisuće ljudi uz pjesmu i veselje dočekali Novu godinu na Trgu bana Jelačića, zagrebačka policija je imala pune ruke posla.

Na samom glavnom trgu doček je protekao bez većih incidenata, policija izvještava o jednoj prekršajnoj obradi i to nad 19-godišnjakom koji je priveden zbog paljenja baklji u masi. No, akcija Mir i dobro i ove godine polučila je uspjeh.

Pročitajte i ovo Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!" Tomislav Tomašević Ali već na ljeto... Tomašević izrazio žaljenje zbog toga što grad nije organizirao doček: Za sve okrivio nesporazum u komunikaciji

>> U dvije teške prometne nesreće poginule dvije osobe

>> FOTO i VIDEO: Hrvati dočekali 2011. uz pjesmu i vatromet

Tijekom protekla 24 sata pronašli su 404 petarde, a od četvero građana oduzeto ju ukupno 7034 petardi, 273 raketa i 27 pakiranja vatrometa s ukupno 574 raketa. Kod Vrbovca jedan 19-godišnjak je lakše ozlijeđen kada mu je u ruci prilikom paljenja i bacanja petardi, jedna od njih eksplodirala. Pomoć mu je pružena u Hitnoj službi.

Također, u zagrebačkoj Dubravi uhvaćen je 23-godišnji mladić s 253 grama amfetamina u čijem su stanu poslije pronašli 46 grama marihuane.

48 prometnih nesreća

Što se tiče prometnih nesreća, dogodilo ih se 48. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba smrtno je stradala, a u 12 su dvije osobe teško ozlijeđene, a 19 lakše. Kod 35 prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta.

Također policija je evidentirala 39 kaznenih djela  među kojima  jedno razbojništvo, 28 teških provala, 7 krađa  te jedno sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Obračuni  i masovne tučnjave

Ispred Klinike za traumatologiju u Draškovićevoj trojica nepoznatih počinitelja su verbalno i tjelesno napali dvije djevojke u dobi od 24 i 21 godinu kao i dvojicu njemačkih državljana koji su se s njima nalazili u automobilu. Još otprije mladići su se sukobili ispred noćnog kluba u Puškarićevoj ulici, a dvojica Nijemaca su potražila i liječničku pomoć.

Burno je bilo i na zagrebačkoj Peščenici gdje je ispred jednog kafića došlo do masovne tučnjave u kojoj je 22-godišnjak zadobio ubodnu ranu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene