Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušaj ubojstva

Eksplozija bombe u Botincu: Osumnjičenom mjesec dana istražnog zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osumnjičenom za bacanje bombe u Botincu poslijepodne je određen jednomjesečni istražni zatvor, zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti kaznena djela za koja ga se tereti, doznaje se danas na zagrebačkom Županijskom sudu.

Prije nego što je oko podneva priveden sucu istrage 55-godišnji osumnjičenik je ispitan u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu, gdje nije iznosio obranu, već se branio šutnjom.

Pročitajte i ovo Njemačka policija, ilustracija Čeka ga teška kazna Prvotravanjska šala otišla predaleko: Svojim potezom izazvao je veliku policijsku akciju Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba

Osumnjičeni muškarac u petak je oko 22 sata u naselju Botinec u kojem i sam živi bacio bombu na terasu kafića 'Miki' nakon svađe s jednim od gostiju. Svađu je pokušao smiriti vlasnik Mihael Holenda, no uznemireni je muškarac, po tvrdnjama očevidaca, otišao kući da bi se ubrzo vratio sa sjekirom i bombom.

Kako se doznaje u policiji, u namjeri da usmrti 39-godišnjeg vlasnika kafića, nakon što je ga je napao sjekirom, na pod terase ugostiteljskog objekta odbacio je ručnu bombu čije su krhotine ozlijedile sedam osoba, od kojih tri teško.

>> 'Čekao sam da to riješimo na lijep način, dečki su skočili u pomoć i on je bacio bombu'

Osumnjičeni muškarac koji je i sam lakše ozlijeđen, pobjegao je s mjesta događaja, a sjekiru je u bijegu odbacio u blizini. Sam je nakon toga pozvao policiju te prilikom uhićenja nije pružao otpor. Pritom je najvjerojatnije bio pod utjecajem alkohola, pa je na ispitivanje u službene policijske prostorije doveden tek u jutarnjim satima.

Policija je bacanje bombe okvalificirala kao pokušaj ubojstva svih sedam ozlijeđenih osoba. Prema posljednjim podacima jedan od teško ozlijeđenih ipak je u životnoj opasnosti, jer su mu od eksplozije i 'šrapnela' ozlijeđene žile i pluća. Ostala dvojica teže ozlijeđenih imaju rane na leđima, rukama i nogama, u jednom slučaju, odnosno u drugom na prednjem dijelu prsišta i po trbuhu. Na liječenju su zadržane i dvije osobe s lakšim ozljedama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene