Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijednost 100 000 kuna

Pronađene umjetnine ukradene 1999.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarska policija izvijestila je danas da je pronašla šest vrijednih umjetnina koje su ukradene 1999. godine iz radionice Konzervatorskog ureda u Zadru.

Kako se doznaje sve umjetnine su pronađene na području Zadra, a vrijednost im je procijenjena na oko 100 tisuća kuna.
Među pronađenim umjetninama najvrjednija je ikona Sv. Nikola, koja je bila i na međunarodnoj potrazi. Riječ je o djelu nepoznatog autora rađenog temperom na dasci 61x91 cm, 18./19. stoljeće.

U provali u svibnju 1999. iz Restauratorske radionice Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu kulturne i prirodne baštine, Konzervatorskog odjela u Zadru ukradene su bile i drvena skulptura anđela nepoznatog autora iz 18. stoljeća (tempera, visina 80 cm), drvena skulptura anđela, također nepoznatog autora (tempera, visina oko 90 cm, 18./19. st.) i drvena skulptura Bogorodice nepoznatog autora (tempera, visina 50-60 cm, 18./19. st.).

Pročitajte i ovo Ilustracija imao 2,3 promila Neobičan ulov prometnih policajaca: Pijan i bez vozačke vozio ukradeni autobus Traži se muškarac KAKVO POZIRANJE Pljačkao trgovinu u Zadru pa uočio kamere: Izraz njegova lica sve govori, ako ga znate, javite policiji

Riječ je i o ulju na platnu, apstraktni prikaz, pozlaćeni okvir ovalnog oblika, djelo zadarskog restauratora te o kopiji ikone nepoznatog porijekla Poprsje Bogorodice, dimenzija 100x90cm, nepoznatog autora i vlasnika.

Zbog počinjenja ovog kaznenog djela 2000. godine je državnom odvjetništvu prijavljen tada 30-godišnjak iz Zadra, a potraga za ukradenim predmetima trajala je skoro 13 godina. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene