Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriminalističko istraživanje

FOTO Skrivao kokain u bačvama: Policija objavila kako su u više navrata pronašli ukupno 120 kilograma droge

Aktualno Galerija Zapljena kokaina - 5 Zapljena kokaina - 5 Foto: MUP Zaplijenjeni kokain Zaplijenjeni kokain Foto: MUP Zapljena kokaina - 4 Zapljena kokaina - 4 Foto: MUP Zapljena kokaina - 3 Zapljena kokaina - 3 Foto: MUP +1 Zapljena kokaina - 2 Galerija 1/6 >>
Policija o uhićenom 57-godišnjaku prvi put izvijestila početkom studenog. Sumnjalo se da je u zločinačko udruženje okupio još troje ljudi. Drugu su mu pronalazili u nekoliko navrata.

MUP se pohvalio kako su u nastavku kriminalističkog istraživanja pronašli i zaplijenili još 95 kilograma kokaina.

Nastavak je to akcije o kojoj su prvi put izvijestili 4. studenog. Tada su priveli 57-godišnjaka za kojeg se sumnjalo da je nabavljao veću količinu kokaina, a u zločinačko udruženje za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama priveo je još troje ljudi. Osumnjičeni su da su tijekom 2022. godine nabavljali, skladištili, prevozili i preprodavali kokain.

Provedeno je tad kriminalističko istraživanje nad četiri osobe, dva državljana Sjeverne Makedonije (1965. i 1996.), jednom državljankom Sjeverne Makedonije i Bugarske (1975.) i jednom hrvatskom državljankom (1990.) zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

"Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda provedena je pretraga stana i drugih prostorija na području Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije, a koje koriste osumnjičeni 57-godišnjak, 47-godišnjakinja i 26-godišnjak. U pretragama je pronađeno i oduzeto oružje (revolver, dva pištolja od kojih jedan s prigušivačem) i više komada streljiva, bankovne kartice, mobiteli, 189.400 eura, 5100 kuna te četiri kilograma kokaina", izvijestila je tada policija.

Pročitajte i ovo Droga najjača droga na svijetu 50 puta jači od heroina: Policija zaplijenila količinu dovoljnu da ubije sve Amerikance

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabrinjavajući podaci Djeca i tinejdžeri masovno se predoziraju, kupuju krivotvorene droge: Umiru zbog jačih opijata

Zatim je MUP 10. studenog objavio kako je u nastavku kriminalističkog istraživanja u pretrazi doma i drugih prostorija koje je koristio osumnjičeni 57-godišnjak pronađeno 20,3 kilograma kokaina.

Danas su objavili o novih 95 kilograma. Ukupno do sad, 119 kilograma. 

"Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta policija je podnijela posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave", javlja MUP.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene