Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dvostrukom ubojici 40 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudsko vijeće Županijskog suda u Vukovaru danas je nepravomoćnom presudom izreklo jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina Vladimiru Duvnjaku (27) iz Vukovara zbog ubojstva Janoša (72) i Katarine Sić (66), počinjena 20. veljače 2004. u njihovoj kući u Šamačkoj ulici 8 u Vukovaru.

Nakon dokaznog postupka Sudsko vijeće je zaključilo da je Vladimir Duvnjak počinio teško kažnjivo djelo po optužnici Županijskoga državnog odvjetništva u Vukovaru, rekao je čitajući presudu sudac Slavko Teofilovića.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Donedavno u dobrim odnosima Zašto je Milanović izbjegao veliku svečanost? Pogledajte koje je objašnjenje stiglo iz njegova ureda Tin Kovačić u Vukovaru - 1 Ništa nisu krili Sve su oči bile uprte u Plenkovića i Penavu: "Znakovita je jedna stvar vezana uz premijera..."

Duvnjak je optužen da je navečer 20. veljače 2004. ušao u obiteljsku kuću Sićevih te nožem ubio bračni par zadavši Janošu 17 i Katarini 10 uboda. Zatim je pretražio kuću i uzeo neutvrđenu količinu novca.

U obrazloženju presude sudac Teofilović je naveo otegotne okolnosti zbog kojih je izrečena najviša zatvorska kazna - Duvnjak je već osuđivan, ubojstvo je počinio dok je bio na uvjetnom otpustu, usmrtio je starije osobe koje su svu imovinu i mirovinu zaradile u inozemstvu, odakle su se vratile u Vukovar uživati u mirovini, ubojstvo je počinio na okrutan način pokazujući zavidnu kriminalnu volju, a nije se ni pokajao, već se ponašao grubo i drsko, okrivivši polubrata Ivana Duvnjaka.

Kao olakotna okolnost Duvnjaku je uzeta mladost.

Za ubojstvo Janoša Sića osuđen je na 21 godinu zatvora, koliko i za ubojstvo Katarine Sić, pa je izrečena jedinstvena kazna od 40 godina zatvora, a na presudu Duvnjak ima pravo žalbe.

Pri izricanju kazne vrijeđao je suca Teofilovića, koji je naložio da se izvede iz sudnice pa Duvnjak nije saslušao obrazloženje presude.

"Znaš li što si mi napravio? Idi u Haag suditi. Tko si ti da mi
sudiš", viknuo je sucu Duvnjak, opsovavši mu majku.

Duvnjaku se za isto kažnjivo djelo sudilo već dva puta. Prvi put je osuđen 18. studenog 2004. na 29 godina zatvora, a drugi put u lipnju 2006. na 40 godina zatvora. Vrhovni sud zbog proceduralnih razloga oba je puta vratio predmet na ponovno suđenje.

Zamjenik državnog odvjetnika Emil Mitrovski novinarima je izjavio da je zadovoljan presudom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene