Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Pravila se da je muškarac i zvala sudove da je postavljena bomba: Sad joj prijeti šest mjeseci zatvora

Ilustracija
Ilustracija Foto: Vlado Kos/Cropix
Protiv 35-godišnje žene podignuta je optužnica zbog lažne uzbune.

Optužnica tereti 35-godišnju Slavonku da je 16. ožujka prošle godine u Osijeku u 10:48 nazvala Županijski sud u Splitu i djelatnici na centrali suda pomoću aplikacije Voice Changer generiranim muškim glasom rekla: "Shvatite ozbiljno, u sudu je postavljena bomba!"

Predsjednik suda naredio je pražnjenje zgrade, a pirotehničari su pregledali prostorije suda. 

 

Samo dvije minute kasnije stigao je drugi poziv, ali centrali Županijskog i Općinskog suda u Osijeku, a djelatnika suda pomoću iste aplikacije, rekla je: "Bomba je na sudu!"

Poziv osječkom sudu ponovila je u 11:40 te je generiranim glasom rekla: "Za 47 minuta eksplodirat će bomba!"

Pozvani su pirotehničari, a nakon pregleda zgrade sudova i u Splitu i Osijeku utvrdili su da je dojava lažna.

Pročitajte i ovo Ilustracija po posebnim propisima Dijelu umirovljenika stižu veće mirovine: Iz HZMO-a otkrili kada ih mogu očekivati

''Bilo me strah''

Tužiteljstvo za 35-godišnjakinju sudu predlaže da ju se osudi na šest mjeseci zatvora i da se taj postupak spoji s kaznenim postupkom koji se protiv okrivljenice već vodi pred istim sudom, piše Glas Slavonije.

Na prvom ispitivanju u policiji žena je sve priznala i rekla da joj je žao. Kazala je da je bila jako uplašena što će se dogoditi na sudu jer se trebalo održati ročište vezano za njezinu obitelj. Rekla je da nije razmišljala o posljedicama i da joj je žao. Tvrdila je da je zabunom nazvala Županijski sud u Splitu.

U optužnici se navodi kako je iz prikupljenih dokaza razvidno da je okrivljenica, dojavljujući vijest o postojanju bombe na Županijskom sudu u Splitu, a potom i na Županijskom sudu u Osijeku dovela do intervencije policijskih službenika protueksplozijske zaštite, s čime je upoznata široka javnost, što djeluje posebno uznemirujuće. Težina djela očituje se i u privremenom prekidu rada Županijskog suda u Splitu.

Pročitajte i ovo Očevid u Šibeniku nakon pucnjave Upucao ga Pucnjava u Šibeniku: Mladić pokušao ubiti muškarca, policija otkrila pozadinu sukoba

Okrivljenica je dosad osuđivana zbog kaznenih djela protiv imovine i protiv nje su u tijeku dva kaznena postupka pred Općinskim sudom zbog kaznenih djela protiv imovine (prjevare). Trenutno je predmet poslan izvanraspravnom kaznenom vijeću radi odluke o prijedlogu tužitelja za spajanje dvaju predmeta u jedan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene