Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presuda maloljetnicima

Poruka suda: Napadačima na Luku Ritza se nije sudilo za ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinski kazneni sud u Zagrebu priopćio je da je kazneni postupak vođen zbog počinjenja kaznenih djela nasilničkog ponašanja, teške tjelesne ozljede i teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom a ne zbog ubojstva.

Sud je također ponovio da je u tom postupku samo jednom maloljetnom počinitelju mogla biti izrečena kazna maloljetničkog zatvora, kao najstroža kazna i to u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Pročitajte i ovo James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 7 Masakr u Michiganu Povijesna presuda: Otac dječaka koji je počinio pokolj u školi osuđen za ubojstvo Ilustracija Visoki kazneni sud Mladić spolno zlostavljao dijete: Ipak ide u zatvor

>> 'Poruka je poslana, to je sigurno'

Sudsko vijeće je tom maloljetniku izreklo najstrožu kaznu i to maloljetnički zatvor, priopćio je sud, navodeći da je vijeće duljinu trajanja kazne od jedne godine odredilo uzimajući u obzir sve okolnosti prilikom odmjeravanja vrste i visine kazne.

Sud također navodi da, u slučaju da nezadovoljna strana podnese žalbu konačnu odluku donosi Županijski sud.

Sud ističe da se u tom slučaju ne radi samo o predmetu protiv maloljetnika u kojem je javnost isključena već i o predmetu u kojem je donesena nepravomoćna presuda te da onaj tko prije donošenja pravomoćne presude u javnim sredstvima priopćavanja i na javnom skupu iznosi mišljenje o tome kakvu bi odluku trebalo donijeti čini kazneno djelo. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene