Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražili izuzeće Sudskog vijeća

Ponovno odgođeno suđenje Jakši Cvitanoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada je javnost nakon višemjesečne stanke napokon pomislila da će se suđenje Jakši Cvitanoviću Cviku i suradnicima privesti kraju, dogodio se obrat. Danas je suđenje na Županijskom sudu u Splitu ponovno odgođeno.

Do odgode suđenja je došlo nakon što je Cvikova obrana zatražila izuzeće odnosno izmjenu članova novog Sudskog vijeća, a sam je Jakša Cvitanović Cvik tražio izuzeće predsjednika Županijskog suda. Izuzeća su zatražena pod objašnjenjem da su članovi Vijeća i sam predsjednik Suda već sudjelovali u prijašnjim postupcima protiv Cvika. 'Sastav ovog Sudskog vijeća i sve izmjene koje smo bili prisiljeni tražiti, nažalost idu na štetu okrivljenika', složili su se Jadran Franceschi i Vinko Ljubičić, odvjetnici braće Cvitanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promjena iskaza Cvik i Zulim oslobođeni optužbe za prijetnju Slika nije dostupna Osuđen na osam godina Cvik ponovno na sudu, zbog prijetnji bivšoj djevojci

To je treća odgoda ovoga suđenja.Prvi put je odgođeno jer se neki od optuženika nisu pojavili na sudu zbog kašnjenja broda s Korčule, a drugi put jer je od posljednje rasprave prošlo više od dva mjeseca i jer je izmijenjeno sudsko vijeće. Sastav tog sudskog vijeća bilo je razlog za odgodu današnje rasprave. Naime, odvjetnik Jadran Franceschi tražio je od suda izuzeće članova Vijeća: sudaca Damira Romca i Mlađana Prvana zbog toga što je sudac Romac bio predsjednik vijeća u predmetu u kojem se Jakši Cvitanoviću Cviku sudilo zbog prijetnji svjedokinji Petri Gugić, dok je sudac Prvan u istom predmetu vodio istragu, pa, drži odvjetnik, ne mogu biti objektivni.

>> Počinje suđenje Cviku za preprodaju heroina

Svih 15 optuženih, od kojih je devetero zatvoreno, a šestero se brani sa slobode, pojavilo se danas na raspravi. Samo se jedan svjedok od njih sedmero pojavio na današnjoj raspravi te će zbog toga na sljedeću raspravu, kojoj je vrijeme početka još uvijek nepoznato, biti prisilno dovedeni. Dubrovačka odvjetnica Anita Birimiša koja se brani sa slobode i koja je s Cvikom bila u vezi, na novonastalu situaciju nije imala komentara.

Svih 15 optuženika osumnjičeni su za organizirani kriminal, preprodaju heroina na području dubroovačko-neretvanske županije, na temelju koje su u razdoblju od 2004. do 2006. godine zaradili sedam milijuna kuna. Cvik i njegovi suradnici optuženi su i za 'pranje' dva milijuna kuna. Otkriveni su nakon što ih je policija duže vrijeme pratila, pa su uhićenja počela u studenom 2006. godine. Cvitanović je pobjegao policij i uhićen je u siječnju 2007. godine kada su mu inspektori za droge banuli u iznajmljeni stan u centru grada rekavši kako su inkasatori rtv pristojbe. Tom prilikom kod njega nije pronađena veća količina droge i novca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene