Obavijesti Video Pretražite Navigacija
haračili po zagrebu

Policija ulovila serijske razbojnike: Dva Hulka izvela čak 19 pljački, otkrili ih gotovo slučajno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije pljačke osumnjičeni mladići bi se maskirali potkapama, šilt kapama, šalovima preko lica, gumenim rukavicama, a nosili bi pretežito tamniju odjeću i obuću. Pljačkali su od od prosinca 2019. godine do veljače 2020. godine u raznim trgovinama na području Črnomercu, Dubrave, Maksimira, Novog Zagreba, Trešnjevke, Trnja i Sesveta.

Interventna policija zaustavila je 21-godišnjaka i 22-godišnjaka u prometu, a krim službenici dovršili su posao. Dvojac je osumnjičen za 19 razbojništava u kojima su ukrali 130.000 kuna.

Pročitajte i ovo Praznik rada na Bundeku zabava od jutra FOTOGALERIJA Grah, glazba i roštiljanje: Građani širom zemlje slave Praznik rada Praznik rada na Maksimiru Besplatni grah i štrukle FOTO Tisuće ljudi u Maksimiru: Pogledajte kako Zagrepčani slave Međunarodni praznik rada

Zajedno su pljačkali 18 puta, a 22-godišnjak je jednu pljačku odradio sam. Pljačkali su od od prosinca 2019. godine do veljače 2020. godine u raznim trgovinama na području Črnomercu, Dubrave, Maksimira, Novog Zagreba, Trešnjevke, Trnja i Sesveta.

Prije počinjenja kaznenih djela, sumnja se, osumnjičeni bi se maskirali potkapama, šilt kapama, šalovima preko lica, gumenim rukavicama, a nosili bi pretežito tamniju odjeću i obuću, a zaposlenicima u trgovina su prijetili noževima i teleskopskom palicom, a ponekad bi i uporabili fizičku snagu.

Potom bi otuđivali novac iz blagajne, cigarete iz skladišta, kao i novac ukoliko bi ga bilo u sefu. Tijekom počinjenja kaznenih djela, u više navrata, jedan od osumnjičenih bi ušao u trgovinu i počinio razbojništvo, dok bi drugi osumnjičeni ispred trgovine pazio da netko ne naiđe, priopćila je policija.

Inače, policijski službenici Interventne jedinice policije su osumnjičene zbog sumnjivog ponašanja zaustavili u osobnom automobilu u prometu na području Grada Zagreba te ih uz uporabu tjelesne snage zbog pokušaja bijega priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Naime, policijski službenici su kod osumnjičenih tijekom postupanja, dok su ih zaustavili, pronašli nož i potkapu, a u pretrazi stana i vozila kojima su se osumnjičeni koristili, pronađena su ostala sredstva maskiranja, kao i teleskopska palica i nož s kojima su prijetili prilikom počinjenja kaznenih djela.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene