Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaznena prijava

Policija razbila zločinačko udruženje: Krali automobile i preprodavali dijelove

Pronađene stvari
Pronađene stvari PU zagrebačka
Aktualno Galerija Pronađene stvari Pronađene stvari Foto: PU zagrebačka Pronađene stvari Pronađene stvari Foto: PU zagrebačka Pronađene stvari Pronađene stvari Foto: PU zagrebačka +0 Ilustracija Galerija 1/4 >>
Policija je razotkrila više osoba koji su se udružili u zločinačko udruženje kako bi krali automobile te preprodavali njihove dijelove.

Policijaci Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, krađe u sastavu zločinačkog udruženja i krivotvorenja isprave.

Sumnja se kako je 44-godišnjak organizirao i vodio zločinačko udruženje zbog krađe te je u zajedničko djelovanje povezao tri osobe (41-godišnjaka, 21-godišnjaka, 26-godišnjaka) te druge za sada nepoznate osobe.

U razdoblju od veljače do 5. travnja na području Zagreba povezao je u zajedničko djelovanje spomenute osobe radi krađe i rastavljanja većeg broja automobila, a isto tako i radi daljnje preprodaje njihovih dijelova.

Tako su 44-godišnjak i 26-godišnjak dogovarali prodaju dijelova otuđenih automobila, a nakon dogovora s krajnjim kupcima, 41-godišnjak bi pronalazio i otuđivao osobne automobile po nalogu 44-godišnjaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija lopovluk u trgovinama Stižu blagdani, lopovi u akciji: U velikom lancu otkrili što se najviše krade, nikad vam to ne bi palo na pamet

Kako bi ukrao aute 41-godišnjak je razbijao automobilska stakla, nakon čega bi stavljao ukradene registarske oznake te bi odvezao auto.

Nakon toga bi osumnjičeni bi rastavljali aute, a potom su ih trebali prodati sukladno ranije dogovorenim narudžbama.

Policajci su pronašli četiri otuđena automobila u vrijednosti oko 38.800 eura, dok još tri osobna automobila osumnjičene osobe nisu uspjele otuđiti.

Pročitajte i ovo Traktor Šteta od sedam tisuća eura Ukrao traktor pa se vozikao: Avantura neslavno završila

Pročitajte i ovo Ilustracija kao u filmu Novac umjesto u blagajnu stavljala u novčanik: Bankarica ukrala gotovo pola milijuna eura

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljeno je više pretraga osoba, doma i drugih prostorija te osobnih automobila kojom prilikom je pronađeno više mobilnih telefona, oružja, streljiva, više komada registarskih pločica, kao i više komada elektroničkih uređaja koju su pripadali otuđenim vozilima.

Na prijedlog USKOK-a, Županijski sud u Zagrebu odredio je istražni zatvor protiv svih okrivljenika.

Vezano za oduzete predmete policijski službenici nastavljanju kriminalističko istraživanje te će o svemu utvrđenome obavijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su dovedeni pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene