Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proglašen Dan žalosti u utorak

Policija objavila detalje: Otkriven uzrok kobnog požara u kojem je stradao mladi vatrogasac

Slavko Tucaković (Foto: Dnevnik.hr)
Slavko Tucaković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Slavko Tucaković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Zagrebačka policija objavila je detalje uzroka kobnog požara u zgradi u Velikoj Gorici, u kojoj je tragično stradao mladi vatrogasac Ivan Galeković (24). Utvrdili su da je požar izbio na balkonu te se proširio na pet stanova i uništio krovište.

"Obavljenim očevidom koji su proveli policijski službenici Ekipe za očevid Policijske uprave zagrebačke u suradnji s vještacima Centra za forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić utvrđeno je da je požar najvjerojatnije izbio na balkonu stana na 1. katu stambenog objekta, a prema mišljenju vještaka zbog kemijske reakcije lakozapaljivih tekućina odloženih na tom mjestu. Zbog požara došlo je do oštećenja inventara u pet stanova i uništenja krovišta kuće", stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Pročitajte i ovo Opožarena kuća u Velikoj Gorici (Foto: Valentina Baus) Očevid se nastavlja Policija otkrila detalje tragedije u Velikoj Gorici, kolege i prijatelji opraštaju se od mladog vatrogasca

Pročitajte i ovo Prometna nesreća (Foto/Arhiva: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Crni tjedan za hrvatske vatrogasce Vatrogasac na biciklu poginuo u naletu automobila: "Javljamo tužnu vijest. Počivaj u miru, Boško, i čuvaj nas!"

Kolege mladog i tragično stradalog vatrogasca opisale su što se dogodilo tijekom intervencije i kako je Galeković stradao. Rekli su da je u jednom trenutko samo kleknuo i zavapio upomoć te da ništa nije palo na njega. Odmah su ga iznijeli iz kuće, gdje ga je preuzela Hitna služba koja je već bila na mjestu događaja. Mladi je vatrogasac, nažalost, preminuo u bolnici.

Brojni kolege vatrogasci oprostili su se od Galekovića, a glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković za Dnevnik Nove TV je poručio da će "njegovo srce sigurno kucati u srcima svih vatrogasaca u Hrvatskoj".

Velika Gorica proglasila dan žalosti

Grad Velika Gorica povodom tragične smrti vatrogasca Ivana Galekovića proglasila je Dan žalosti za utorak 23. srpnja. U priopćenju za medije obavijestili su građane da je knjiga žalosti otvorena u prostorijama JVP-a Velika Gorica.

"Gradonačelnik grada Velike Gorice Dražen Barišić proglašava 23. srpnja 2019. godine Danom žalosti na području grada Velike Gorice zbog tragične smrti Ivana Galekovića, djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica", stoji u priopćenju.

Obavijestili su da će pogreb biti u utorak 23. srpnja na mjesnom groblju u Vukovini.

"Počivaj u miruBožjem hrabri mladiću", stoji u priopćenju iz Barišićevog ureda te je obitelji i pripadnicima JVP-a Velika Gorica upućena iskrena sućut.

"Velikogorički vatrogasci svojom hrabrošću i požrtvovnošću bili su kroz povijest, a i danas su spasitelji ljudskih života i čuvari naših domova i na tome smo im vječno zahvalni", piše na kraju priopćenja.

Aktualno Kolege su ga iznijeli iz kuće: "Ivan je samo kleknuo i zavapio upomoć, ništa nije palo na njega" Opožarena kuća u Velikoj Gorici (Foto: Valentina Baus) Opožarena kuća u Velikoj Gorici (Foto: Valentina Baus) Foto: Valentina Baus +0 Opožarena kuća u Velikoj Gorici (Foto: Valentina Baus) Hrvatska Kolege su ga iznijeli iz kuće: "Ivan je samo kleknuo i zavapio upomoć, ništa nije palo na njega" 1/2 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene