Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niz prijava

Policija o ubojstvu u Glini: Utvrđujemo je li bilo propusta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MUP je pripćio da se utvrđuje je li bilo propusta policije vezanih uz ubojstvo Nikoline Štajdohar.

Djelatnici Kabineta ministra unutarnjih poslova RH i Ravnateljstva policije počeli su s ispitivanjem okolnosti ubojstva 23-godišnje majke dvoje djece Nikoline Štajdohar, koju je u parku u Glini jučer ubio njen suprug Joso Štajdohar (29), kako bi utvrdili je li bilo propusta u radu policijskih službenika Policijske postaje Glina.

Pročitajte i ovo Nema vode Sramotno Temperature otišle nebu pod oblake, a neka sela na glinskom području danima nemaju vodu: "Užas. Rekli su nam da ne znaju gdje je kvar" Snijeg okovao sela u Glini - 15 OKOVANI SNIJEGOM VIDEO/FOTO Odsječeni od civilizacije: Stanari kontejnera u Glini ostali bez obroka, struje i grijanja

Po završetku nadzora, javnost će biti izvještena o reultatima, priopćeno je danas u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj. Nakon jučerašnjeg ubojstva u glinskom gradskom parku na Trgu bana J. Jelačića oko 11,30 sati, policija je provela očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti u kojima je 29-godišnji Joso Štajdohar iz pištolja, kojeg je nezakonito posjedovao, dva hica ispalio u svoju bivšu 23-godišnju suprugu Nikolinu Štajdohar, a potom jedan hitac u sebe.

>> Strava u Glini: Pred dvojicom sinova ubio suprugu

Nesretna je žena je od zadobivenih ozljeda ubrzo preminula, a on je prevezen u sisačku Opću bolnicu budući da je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život. Ubojstvu majke prisustvovalo je njihovo dvoje djece, od dvije i četiri godine, koja nisu ozlijeđena, navodi se u priopćenju PU sisačko-moslavačke. Po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Sisku nad tijelom žene bit će obavljena obdukcija.

PU sisačko-moslavačka u priopćenju napominje kako su policijski službenici nadležne Policijske postaje Glina 2008. i 2009. g. u ovoj obitelji dva puta postupali zbog nasilja u obitelji te su 29-godišnjaka dva puta prekršajno prijavili. Ove je godine protiv njega podnesena i kaznena prijava upravo zbog nasilničkog ponašanja u obitelji te dvije kaznene prijave zbog kaznenih djela zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe, počinjenih na štetu njegovo dvoje djece.

Joso i Nikolina Štajdohar vjenčali 2006. godine, no zbog suprugovih prijetnji ona bila smještena u Sigurnoj kući iz koje je izašla prije dva mjeseca i našla stan za sebe i djecu u Sisku, te pokrenula brakorazvodnu parnicu.

Kako se neslužbeno doznaje, Štajdohar je ranije bio uvjetno osuđivan za krađe, prijetnje i nedopušteno držanje oružja, dok sudski postupci protiv njega, po podnesenim kaznenim prijavama, još nisu bili pokrenuti. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene