Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Skoknuo" do Senja

Načelnik policijski auto koristio za izlet u vikendicu, a policajac mu pomagao da to prikrije: Obojici prijeti kazna

Policija
Policija Foto: Goran Mehkek/Cropix
Službeni automobil policijski načelnik je koristio za prijevoz od posla u Rijeci do vikendice u Senju. Za svoje "izlete" potrošio je malo više od 200 eura goriva, a kako bi prikrio što je radio pomogao mu je i kolega.

USKOK je podigao optužnicu protiv načelnika i policajca Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Pročitajte i ovo Divlje svinje u zagrebačkom Borovju građani u panici VIDEO Divlje svinje haraju Zagrebom, građani se dosjetili rješenju

Pročitajte i ovo Ilustracija Hospitaliziran u KBC Split Cipranin životno ugrožen nakon prometne nesreće na Braču

Optužnicom se 56-godišnjak tereti da je, u razdoblju od 1. lipnja do 4. listopada 2022., kao načelnik Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka u najmanje deset navrata neovlašteno i bez prethodnog odobrenja, za svoje privatne potrebe koristio službeno vozilo MUP-a za prijevoz od posla u Rijeci do vikendice u Senju. Tako je na štetu MUP-a pribavio korist od najmanje 206,56 eura, koliko iznosi ukupni trošak potrošenog goriva.

Pročitajte i ovo Ilustracija javila policija Muškarac teško stradao u šumi! Pronađeno tijelo muškarca u Savi

Nadalje, 61-godišnjeg policajca USKOK tereti da je od 1. kolovoza do 4. listopada 2022. u Rijeci, kao policijski službenik iste postaje u Nadzornu knjižicu MUP-a za navedeno službeno vozilo upisao netočne podatke o prijeđenoj kilometraži i relaciji, iako je znao da ti podaci ne odgovaraju stvarnom stanju, a potom ih je potvrdio svojim potpisom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene