Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagreb: Policajci noćas dvaput koristili vatreno oružje u lovu na bjegunce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački policajci sinoć i noćas morali su dva puta na Peščenici uporabiti oružje kako bi zaustavili sumnjivce za koje se utvrdilo da su okorjeli kriminalci i bjegunci, a jedan od njih pokušao je automobilom pregaziti policajca koji ga je nakon toga hicem iz pištolja ranio u nogu i spriječio ga u bijegu.

Prva pucnjava dogodila se u 21,15 sati na raskrižju II. i VII. Ferenščice kada su policajci Mobilne jedinice prometne policije, poznatije kao 'Kobre', uočili sumnjive osobe u osobnom automobilu fiatu tipu, parkiranome na mračnome mjestu.

Pročitajte i ovo Požar na Peščenici USPJEŠNA EVAKUACIJA FOTO/VIDEO Požar na Peščenici: Vatrogasci dizalicom spasili 11 ljudi i četiri kućna ljubimca. Pet osoba zatražilo medicinsku pomoć Slika nije dostupna neriješeni obiteljski problemi Pokušaj ubojstva: Otac se posvađao i potukao sa sinom na parkiralištu, pa potom i pucao

Kada su ih policajci pokušali legitimirati, iz automobila su istrčala dvojica muškaraca. Automobil je krenuo unazad, a jedan od policajca potrčao je za njim. Vozač je tada naglo krenuo prema policajcu, pokušavajući ga pregaziti.

Policajac je uspio to uspio izbjeći te je, kako kažu u policiji, radi zaštite vlastitog života, prema automobilu ispalio dva hica.
Drugi policajac ispalio je nakon toga nekoliko hitaca u zrak kako bi pozvao pomoć. Ubrzo je stigla još jedna policijska ophodnja, a fiat tipo zaustavio se nakon nekoliko desetaka metara i iz njega je izašao ranjeni muškarac.

Policajac je u samoobrani pucao i ranio bjegunca koji ga je pokušao pregaziti Ubrzo se otkrilo da je riječ o 23-godišnjemu Marku P., policiji poznatom po sedam razbojstava, za kojim je zagrebački Općinski sud u rujnu ove godine raspisao tjeralicu.

Uskoro su uhvaćena i dvojica njegovih prijatelja 28-godišnji Božidar C. i 27-godišnji Boris P., koji su također počinili po desetak kažnjivih djela, od razbojstva, teških krađa do zloporabe droga.

Marko P. zadržan je s teškom ranom desne natkoljenice u KB 'Dubrava', iz koje će izaći s kaznenom prijavom za pokušaj teškog ubojstva 23-godišnjeg policajca, koji je lakše ozlijeđen.

Dva sata poslije dogodila se gotovo trosatna policijska potjera za vozačem golfa koji je prebrzo vozio Zvonimirovom ulicom i nije se zaustavio na zahtjev policije. Vozač je suludom vožnjom, prolazeći na crveno svjetlo kroz nekoliko raskrižja, pokušao pobjeći poljskim putem kraj Slavonske avenije. Došavši do kraja puta, golf se zaustavio, a iz njega su istrčala dvojica muškaraca. Jedan od policajaca u zrak je ispalio tri upozoravajuća hica. Vozač je ubrzo uhvaćen u šikari, ali ne i drugi muškarac.

Utvrdilo se da je uhićen još jedan bjegunac. Riječ je o 19-godišnjemu Gabrijelu G., poznatom po desetak teških krađa i prijevari zbog koje je Općinski sud za njim raspisao i tjeralicu. U policijskom dosjeu stoji i da je 2006. automobilom pokušao pregaziti policajca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene