Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nabava i dilanje kokaina

Podignuta optužnica protiv Fanfijeve skupine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskok je danas na Županijskome sudu u Splitu podigao optužnicu protiv desetorice hrvatskih državljana koje se tereti da su se od početka 2008. do svibnja 2009. na području Splitsko-dalmatinske županije- radi pribavljanja znatne protupravne koristi - povezali u zajedničko djelovanje radi nabave, spremanja i prodaje većih količina kokaina, priopćeno je na stranicama DORH-a.

Riječ je o tzv. Fanfijevoj skupini, nazvanoj po nadimku prvooptuženoga Jakše Marasovića. Jakša i njegov sin Milivoj Marasović, priopćio je DORH ne navodeći imena optuženih, nego samo njihove inicijale, nabavljali su od zasad nepoznate osobe kokain koji su skrivali u blizini obiteljskih kuća u Dugopolju i Duilovu.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Slika nije dostupna Optužena Prnjatova skupina krijumčara kokaina i perača novca

Joško i Milivoj Marasović od 18. rujna 2008. do 9. svibnja 2009. šestorici optuženika isporučili su u nekoliko puta najmanje 1,6 kilograma kokaina, koji su oni zatim prepakiravali u paketiće od 0,7 do 0,9 grama i prodavali krajnjim korisnicima po cijeni od 400 do 500 kuna. Milivoj Marasović pripremao je drogu za zadnju dvojicu optuženika u skladu s dogovorom i narudžbama. Dio novca od prodaje droge optuženici su zadržavali za sebe, a dio su davali Jošku Marasoviću, koji je dobiveni novac dijelio s Milivojem. Novcem od prodaje droge otac i sin su, kako se navodi, kupovali plovila, automobile i motocikle.

Na taj su način okrivljenici prodajom droge pribavili imovinsku korist od najmanje 972.000 kuna. Za osmoricu optuženika predloženo je produljenje pritvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene