Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optuženik priznao krivnju

Potresno svjedočenje na suđenju za ubojstvo socijalne radnice i pravnika u Đakovu, sestra ubijene u suzama: "Rekli su mi da je moja Blaža mrtva..."

Sud u Đakovu
Sud u Đakovu DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Sud u Đakovu Sud u Đakovu Foto: DNEVNIK.hr Ljubica Zovko Ljubica Zovko Foto: DNEVNIK.hr Nada Poplašen - 1 Nada Poplašen - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nada Poplašen - 2 Nada Poplašen - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Andrija Drežnjak - 1 Galerija 1/6 >>
Danas je na sudu u Osijeku počelo suđenje Andriji Drežnjaku za ubojstvo socijalne radnice Blaženke Poplašen (49) te pravnika Ivana Pavića u Centru za socijalnu skrb u Đakovu u srpnju prošle godine.

Andrija Drežnjak (62) danas je na osječkom sudu priznao krivnju za ubojstvo svoje skrbnice i socijalne radnice Blaženke Poplašen (49) te pravnika Ivana Pavića u Centru za socijalnu skrb u Đakovu, 9. srpnja prošle godine.

Pročitajte i ovo Lucero López Maza Nasilje u Meksiku Užas na predizbornom skupu: U masovnoj pucnjavi ubijeno pet ljudi i kandidatkinja za gradonačelnicu Noa Milivojev Traje suđenje Cure detalji optužnice: Monstruozni ubojica tiktokerice njezinoj majci slao poruke nakon što joj je udavio kćer i izrezao je na komade

Sucu je pokušao objasniti da ne razumije svoj postupak. "Zbog čega se to desilo, ja to ne mogu sad doć' sebi u glavu, ne znam ništa", rekao je Drenjak danas na sudu.

Posebno potresno bilo je svjedočenje sestre ubijene Blaženke.

"Cijeli život će mi to zvoniti u glavi. Onda smo mi zvali Blaženku na mobitel nekoliko puta, ali nije nam se javljala. I onda nas je netko iz Centra nazvao i izrazio nam sućut, da je moja Blaža ubijena", kroz jecaje se prisjetila Nada Poplašen. 

"Ta slika je skroz živa, to znam da je bilo tako, da je bio jako blizu, u sljepoočnicu", rekla je svjedokinja Ljubica Zovko.  

Oružje sakrio u torbicu

Drežnjak se u istrazi branio šutnjom, a osječki DORH ranije je objavio kako je Drežnjak u Centar došao s namjerom da ubije, a oružje je sakrio u torbici.

"Okrivljenika se tereti da je 9. srpnja 2019. u prostorijama Centra za socijalnu skrb u Đakovu, u uvjerenju da su mu djelatnici centra, pravnik (1984.) i socijalna radnica (1969.), na nezakonit način oduzeli obiteljsku kuću u kojoj prebiva, prema unaprijed stvorenom planu da ih zbog toga liši života, s pištoljem skrivenim u torbici došao pred ulazna vrata centra i neistinito predočio zaštitaru da se treba javiti svom socijalnom radniku kako bi mu samo uručio neki papir, a on ga je, ne sumnjajući u njegove navode i poznavajući ga kao dugogodišnjeg štićenika centra, bez detaljnije provjere pustio u zgradu.

Nakon toga je, tereti ga se, otišao u ured u kojem je radio spomenuti pravnik te nakon kraćeg razgovora s njim iz pištolja ispalio iz neposredne blizine jedan hitac u glavu i time mu nanio ozljede koje su bile osobito teške naravi i uslijed kojih je spomenuti pravnik preminuo 19. srpnja 2019. u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Okrivljenika se tereti da je potom otišao u susjednu uredsku prostoriju socijalne radnice i njegove skrbnice te iz istog pištolja iz neposredne blizine ispalio jedno streljivo u njezinu glavu te joj time nanio ozljede koje su bile osobito teške naravi i uslijed kojih je socijalna radnica preminula na mjestu događaja", priopćio je DORH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene