Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Piroman hara Medvednicom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požari trave i niskoga raslinja koji su izbili danas poslijepodne na četiri mjesta na Medvednici na nepristupačnoj lokaciji iznad Gračana zvanoj Pustodol Vodice praktički su ugašeni, osim što ponegdje još prigušeno gore panjevi, doznaje se u vatrogasnom Centru za veze.

Po riječima šefa smjene zagrebačke Javne vatrogasne postaje Domagoja Crnića požari su pod kontrolom, a požarište će se nastaviti nadgledati.

Pročitajte i ovo Požar na Siciliji Užas na jugu Italije Vatrena stihija Siciliju pretvara u pepeo, tko je kriv za pakao na zemlji? ''Neki izgube kontrolu nad vatrom, neki namjerno pale - piromani, zavađeni susjedi...'' Ilustracija Izgorjela tri hektara Policija uhitila piromana koji je izazvao požar u blizini Knina

Požare su gasila tri dobrovoljna vatrogasna društva i jedna ekipa zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe.

Vatrogasci pretpostavljaju da je požar podmetnut te da je to učinio piroman koji u posljednje vrijeme učestalo pali po Zagrebačkoj gori. Riječ je o dijelu Medvednice zvanom Vukov krš gdje je, prema pisanju medija, u posljednjih godinu dana podmetnuto tridesetak požara.

Mediji su ranije objavili da su vatrogasci, nakon što je na Sljemenu zaredao niz podmetnutih požara, uveli i noćne ophodnje, a policija sumnja na beskućnika duge sijede brade koji često prenoći u šumi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene