Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po službenoj dužnosti

Paravinji dodijeljena odvjetnica: Suđenje bi trebalo početi 22. ožujka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Draganu Paravinji dodijeljena je odvjetnica po službenoj dužnosti, Ankica Giljanović.

Nakon što je jučer otkazao punomoć svom odvjetniku Branku Baici, Dragan Paravinja, optužen za ubojstvo 17-godišnje Antonije Bilić, dobio je odvjetnicu po službenoj dužnosti. Njegova nova odvjetnica je Ankica Giljanović.

Pročitajte i ovo Presuda Vojislavu Mediću - 6 Ratni zločin Medić proglašen krivim za zločine nad Hrvatima: Poznato koliku je kaznu dobio Slika nije dostupna Teško ubojstvo Kreće novo suđenje Paravinji za ubojstvo Antonije Bilić

Određen mu je termin za novo ročište. Ono bi se na Županijskom sudu u Šibeniku trebalo održati 22. ožujka. Međutim, Paravinja do tada ima pravo sam pronaći novog odvjetnika. Ukoliko to ne učini do zakazanog ročišta, branit će ga odvjetnica Giljanović. Ako pronađe svog odvjetnika i on ne bude spreman za ročište do 22. ožujka, i ovaj se termin otkazuje, a odvjetniku se daje vremena da se pripremi za suđenje.

>> Otkazano suđenje Paravinji, prijateljica Antonije Bilić zaplakala

Ukoliko se održi ročište 22. ožujka, zakazani su termini i za sljedeća, i to 28. ožujka, 30. ožujka te 5. travnja.

Osim za pokušaj silovanja i teško ubojstvo 17-godišnje Antonije Bilić 7. lipnja prošle godine, Paravinji se na teret stavlja i pokušaj silovanja još jedne djevojke na omiškome području.

Podsjetimo, iako Antonijino tijelo nikada nije pronađeno, Paravinju se može osuditi na temelju drugih dokaza. Naime, u našoj je sudskoj praksi bilo slučajeva osuđujućih presuda na dugogodišnje zatvorske kazne iako tijela žrtvava nikad nisu pronađena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene