Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije zadovoljan odvjetnikom

Otkazano suđenje Paravinji, prijateljica Antonije Bilić zaplakala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je bilo zakazano za danas u devet ujutro, suđenje Draganu Paravinji, optuženom za ubojstvo Antonije Bilić, je otkazano.

Pripremno ročište koje se trebalo održati na Županijskom sudu u Šibeniku je otkazano nakon što je Paravinja otkazao punomoć svom odvjetniku po službenoj dužnosti Branku Baici, kazavši da ne brani njegove interese. Optuženik će sada izabrati odvjetnika sam ili će mu ga imenovati sud.

Pročitajte i ovo Istraga ubojstva u Slavonskom Brodu U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo

Kada je ušao u sudnicu, Paravinja je kratko pogledao obitelj nestale Antonije Bilić. Za vrijeme kratke rasprave, prije nego je otkazao odvjetnika izgledao je hladnokrvno i samouvjereno.  Optužnicu za zločine kojima se tereti Paravinja je nazvao cirkusom i nije se izjasnio o krivnji. Rekao je kako je njegov odvjetnik svojim radom više pogodovao tužiteljstvu nego njemu, dok Baica kaže da je svoj posao obavlja časno.

Paravinja je sutkinju Nives Nikolac zamolio da sam pronađe odvjetnika te se požalio na tretman kazavši da do sada nije mogao pronaći odvjetnika jer su mu kontakti s obitelji koja bi mu u tome pomogla bili otežani.

Prijateljica zaplakala

Na suđenje Paravinji došla je obitelj nestale Antnonije Bilić. Antonija prijeteljica u jednom je trenutku zaplakala, a obitelj je današnju raspravu slušala mirno i dostojanstveno. Po izlasku iz sudnice nisu imala komentara. Novinarime se tek kratko obratio otac Mile rekavši da  nije očekivao da će rasprava danas tako završiti. Odvjetnik obitelji Vinko Ljubičić rekao je da mora poštovati zakone, pa tako i ovu odluku o otkazivanju suđenja.

Iako nije zakazano za određeni datum, prema dosadašnjim iskustvima, suđenje bi se trebalo nastaviti za 15 do 20 dana. Obitelj nestale Antonije tražila je da suđenje bude zatvoreno za javnost, a Paravinja je tražio da bude otvoreno. Međutim, sutkinja Nikolac rekla mu je da on to nema pravo tražiti jer je optužen.

Osim za pokušaj silovanja i teško ubojstvo 17-godišnje Antonije Bilić 7. lipnja prošle godine, Paravinji se na teret stavlja i pokušaj silovanja još jedne djevojke na omiškome području.

>> Otac Antonije Bilić: Dok Paravinja ne kaže gdje je tijelo, ja mu ništa ne vjerujem!

Paravinja je prošli tjedan iz BiH vraćen u šibenski pritvor. U prosincu prošle godine Okružni sud u Istočnom Sarajevu pravomoćno ga je osudio na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog silovanja na Jahorini 2002. godine.

Iako Antonijino tijelo nikada nije pronađeno, Paravinju se može osuditi na temelju drugih dokaza. Naime, u našoj je sudskoj praksi bilo slučajeva osuđujućih presuda na dugogodišnje zatvorske kazne iako tijela žrtvava nikad nisu pronađena.

Tužiteljstvo smatra da ima dovoljno dokaza za osuđujuću presudu. Naime, u kamionu koji je vozio Dragan Paravinja pronađen je DNK Antonije Bilić, a tužiteljstvo računa i na njegovo priznanje ubojstva u Banjoj Luci. Taj je iskaz dao pred svojim odvjetnikom, što znači da je bio upućen u svoja prava i upozoren da bi se taj iskaz mogao koristiti u mogućem sudskom postupku priotiv njega. Paravinja je kasnije povukao taj iskaz tvrdeći da ga je dao pod batinama i prijetnjama.

Tu su i drugi dokazi u koje se pouzdaje tužiteljstvo, poput tahografa i svjedoka koji je vidio Paravinjin kamion kako se okreće preko pune crte i u koji je zatim ušla Antonia na Drniškom mostu i drugi nalazi istrage.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene